14/02:. V-Day 2018 Barcelona

Què és VDAY.ORG?

 

 

Biografia d’Eve Ensler, fundadora de V-Day (en anglès). V-day va ser fundat al 1998 (EUA).

 

 

V-Day és un moviment global d’activistes que treballa per posar fi a la violència contra les dones i les nenes. Aquest any marca el 20 aniversari de V-Day.

 

V-Day és un catalitzador que promou esdeveniments creatius de conscienciació, recapta fons i revitalitza l’esperit d’organitzacions anti-violència existents.

 

V-Day genera una gran atenció a la lluita per aturar la violència contra dones i nenes -incloent violació sexual, maltractament físic, incest, mutilació genital i esclavitud sexual.

 

Cada any, a través de les campanyes de V-Day, voluntaris i estudiants produeixen, benèficament, obres com:

-Els monòlegs de la vagina

Un record, un monòleg, un deliri i una oració (el que farem nosaltres)

-Qualsevol de nosaltres: paraules des de la presó

-Esdeveniments d’One Billion Rising

 

 

El moviment V-Day està creixent ràpidament a tot el món: 167 països a Europa, Àsia, Àfrica, el Carib i les Amèriques. V-Day, una organització sense ànim de lucre, distribueix fons a més de 10.000 organitzacions locals, nacionals i internacionals. En 16 anys, el moviment V-Day ha recaptat més de

$100 milions arribant a més de 300 milions de persones.

 

 

La “V” en V-Day és de Victòria, Valentí (pel dia de l’amor i l’amistat) i Vagina.

 

 

El treball de V-Day es basa en 4 creences fonamentals:

  • L’art té el poder de transformar la consciència i inspirar a la gent a actuar
  • Els canvis socials i culturals duradors es transmeten per persones ordinàries que fan coses extraordinàries
  • Les dones saben millor que ningú les necessitats de les seves comunitats i poden convertir-se en líders imparables
  • Un ha de tenir en compte la intersecció de raça, classe i gènere per comprendre la violència contra les dones

 

 

Aquest any marca 20 anys des que VDAY va ser fundat i el lema aquest any és V20: RISE, RESIST, UNITE! (V20: Rebel·la’t, Resisteix, Uneix-te!).

 

El 15 y 16 de febrer, Women ‘s March Barcelona porta a la ciutat la producció de:

 

 

UN RECORD UN MONÒLEG, UN DELIRI I UNA ORACIÓ

Escriptures per posar fi a la violència contra les dones i nenes

Una col·lecció innovadora de monòlegs i obres de teatre escrits per reconegudes autores i reconeguts autors i editada per Eve Ensler i Mollie Doyle. Aquestes veus diverses s’eleven en un crit col·lectiu per trencar, exposar i examinar les terribles conseqüències de la violència en tots els àmbits: brutalitat, negligència, un cop i fins i tot un comentari denigrant. La compilació recull textos tan importants com el de: Edward Albee sobre S&M, Maya Angelou sobre el treball de la dona, Michael Cunningham sobre l’auto-mutilació, Dave Eggers sobre l’abducció al Sudan, Edwidge Danticat sobre una dona que creua la frontera, Carol Gilligan sobre una filla que és testimoni de com la seva mare és copejada, Susan Miller sobre criar un fill sent mare soltera, Sharon Olds sobre el sostenidor, Patricia Bosworth sobre la seva pròpia relació físicament abusiva, Jane Fonda sobre la reclamació del nostre encant sexual (Mojo) i molts més.

 

Sobre les actrius i els actors: una producció benèfica de V-Day no és una representació teatral habitual. No importa si les persones del repartiment han actuat o no anteriorment. Algunes de les actuacions més sòlides en esdeveniments V-Day han estat representades per persones sense experiència en teatre. Tenir una àmplia varietat d’actors sol ajudar a atreure diferents persones de la nostra comunitat. La diversitat de tota mena és important. Sobretot en aquesta col·lecció de

monòlegs especialment, és important incloure a totes.

 

Sobre les audicions: una audició de V-Day no és una audició en el sentit tradicional del terme. En lloc d’això, és una reunió de totes aquelles persones interessades a participar, un lloc per identificar rols, tant dins com fora del teatre. En venir a l’audició, les persones mostren interès en formar part de V-Day, per la qual cosa s’ de rebre’ls i donar-los la benvinguda al moviment. No s’ha de rebutjar ningú.

Enlace al evento de Facebook para las audiciones.

 

Sobre la ubicació: S’aconsella produir l’obra en espais radicals. Per exemple, els llocs on es fa fracking, assemblees legislatives, oficines governamentals i ajuntaments, llibreries històriques, museus que solen incloure artistes dones, esglésies, mesquites, clíniques de planificació familiar, oficines de refugiats i immigració, presons (és una oportunitat per destacar l’experiència de les dones a la presó i fer una declaració contra el complex industrial de presons, i per aconseguir un marc jurídic restitutiu), llocs que solen excloure les dones, Trump Tower,, etc … (Nota: contacta sempre per xerrar sobre la idea de l’obra com a eina de resistència amb els grups de primera línia que treballen en els problemes i com això podria o no funcionar en les seves accions, campanyes i prioritats actuals).

 

Sobre els fons recaptats: És obligatori cobrar entrada a l’esdeveniment. Cobrarem l’entrada a 14€. De tots els ingressos, el 90% es donaran a un associació o associacions de la nostra comunitat que estigui realitzant un treball de lluita contra la violència de dones i nenes. El restant 10% dels ingressos es donaran a vday.org. Nosaltres hem triat a Tamaia com a associació a Barcelona que treballa des del 1992 per donar suport i recursos per a dones i nenes que ha patit actes de violència. També volem triar a una altra associació que treballa a més amb homes / nens en la prevenció de perpetradors o en el suport a víctimes de la violència de gènere. Estem buscant aquest últim encara i per tant oberts a suggeriments.

 

A més de les tres nits de monòlegs, anem a llançar un esdeveniment de ONE BILLION RISING el mateix V-Day, 14 de febrer, al davant del MACBA a la Plaça dels Àngels. Aquest esdeveniment ajudarà a donar promoció d’última hora per a la producció el següent cap

de setmana. ONE BILLION RISING s’ha convertit en un moviment, traient l’activisme fora del teatre i portant-lo a carrers, al capdavant i al centre. Aquest any ONE BILLION RISING porta el lema de REVOLUCIÓ i SOLIDARITAT. El 2013 quan

es va llançar One Billion Rising per primera vegada, un grup a Barcelona ho va fer. Pots

veure aquí el vídeo. Els esdeveniments d’One Billion Rising es poden fer en directe el dia 14 o filmar-prèviament i llançar-ho per les xarxes en aquest dia.

 

Filmar / Exemples: No es pot filmar la producció per complert segons la normativa de vday.org, però per algunes parts si. Aquí hi ha un exemple. Ens agradaria poder fer un muntatge de la producció, les audicions, l’one billion rising, etc.

 

Per què Barcelona? Durem a terme aquests actes a Barcelona perquè Women’s March Barcelona és una associació de Barcelona i perquè encara hi ha molta feina per fer per poder posar fi a la violència contra la dona i la violència de gènere a la nostra ciutat. Aquest any, 2017, l’ajuntament de Barcelona va publicar les següents xifres:

 

  • A l’Estat Espanyol, fins el 2 de novembre de 2017, el nombre de dones assassinades és de
  • A Catalunya, més del 26% de les dones han viscut violència masclista greu al llarg de la seva vida, amb una especial incidència en dones
  • Un 16,3% de les barcelonines han viscut agressions masclistes al

 

 

Barcelona és una ciutat amb esperit d’activista i també és una ciutat amb molta expressió creativa. Nosaltres volem unir l’art i l’activisme per lluitar contra la violència masclista i de gènere.

 

+informació sobre V-Day: www.vday.org www.onebillionrising.org Facbook.com/vday Instagram – @vdayorg Twitter – @VDay

 

 

+informació sobre Women’s March Barcelona:

La Nostra Misió: Women’s March Barcelona lluita pels plens drets per a tothom i un planeta saludable. Aconseguim això a través de la comunicació, la divulgació, la inclusió i el debat – i al final, l’acció. Women’s March Barcelona realitza el canvi a través de les seves pròpies accions i mitjançant associacions amb grups i organitzacions establerts a Barcelona i pel món.

 

www.womensmarchbcn.org Facebook.com/womensmarchbcn Instagram @womensmarchbcn Twitter – @womensmarchbcn

Log in with your credentials

Forgot your details?