08/08::. Minut de silenci demà 8 d’agost a les 12 h per assassinat d’una dona a mans de la seva parella

Barcelona condemna el feminicidi d’una dona presumptament per violència masclista i mostra el seu ferm rebuig

La ciutat activa el protocol de dol i convoca un minut de silenci demà dimecres a la plaça Sant Jaume a les 12 hores

L’Ajuntament de Barcelona condemna fermament el feminicidi d’una dona veïna del districte de Sants- Montjuïc presumptament per causa de violència masclista. Els fets van tenir lloc ahir dilluns. Davant aquest fet el Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant fermament aquest assassinat que vulnera els drets humans més essencials.

Davant d’aquest nou feminicidi, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denuncia pública a diferents suports comunicatius per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra.

L’Ajuntament de Barcelona reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions, i es compromet a seguir esmerçant, conjuntament amb la resta d’institucions del nostre país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquestes violències.

Així, recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10).

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). En aquest enllaç http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/ trobareu més informació.
Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones.

 

https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2018/08/07/barcelona-condemna-el-feminicidi-duna-dona-presumptament-per-violencia-masclista-i-mostra-el-seu-ferm-rebuig/

Log in with your credentials

Forgot your details?