[Nota de premsa] Convocatòria de Vaga General Feminista!!

El conjunt del Moviment Feminista fa pública la convocatòria oficial de VAGA GENERAL FEMINISTA pel proper 8 de Març.  Aquesta iniciativa es suma a la campanya per la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes de diferents països del món.

Fem una crida a la ciutadania en general i a totes les dones en particular. El proper 8 de març paralitzarem tots els treballs, fins i tot aquells que realitzem gratuïtament a les llars i espais privats.

Ens convoquem per paralitzar tota la societat des de quatre àmbits: llars, consum, estudis i treballs de tot tipus, legals o de economia submergida, a l’àmbit públic o privat, que inclou també les tasques de cura a la societat i a la família; treballs que ningú veu, o bé que fem amb una menor remuneració que quan els fan els nostres companys.

Prou ja de tantes violències i desigualtats !

Convoquem per a fer front a un model patriarcal que perverteix, en nosaltres, les mateixes funcions que son imprescindibles per el desenvolupament, avenç i creixement de la societat.

Convoquem per a que comencem a desmuntar els estereotips, els prejudicis i l’opressió a la que ens sotmeten els models imposats des d’ una construcció androcèntrica de la història i de la societat que ens vol fora de l’esfera pública i els espais de poder i de representació.

Prou ja de la disposició i manipulació dels nostres cossos i de les nostres vides!

No som mercaderies ni objectes al servei de desitjos aliens.

Deixarem de ser consumidores. Els mercats ens sancionen per duplicat, només per ser dones. Per un cantó, els productes que ens son imprescindibles, son considerats articles de luxe. Per l’altre, volem acabar amb la lògica comercial per la qual els productes s’encareixen només pel fet de canviar el color: rosa enlloc de blau o per afegir una etiqueta: dona/home.

Però a més, volem deixar de ser model/producte de consum.

Prou ja del dictat de normes sobre la nostra aparença física! Els nostres cossos no han de ser cap reclam per incitar al consum.

Deixarem buides les aules. Farem evident que nosaltres som les mestres i professores dels primers nivells educatius. Visualitzarem la desigualtat existent a la docència i els llocs de responsabilitat a la Universitat. Recordem que els nostres expedients acadèmics son brillants, que som majoria en els estudis universitaris i que, malgrat això, la bretxa de gènere no ens permet accedir als llocs que ens corresponen per dret i per mèrits propis. Els llocs més alts a la política i a les empreses estan copats majoritàriament per homes. Son ells qui prenen les decisions.

Prou ja de sostres de vidre!

No consentirem que ser dona sigui la principal causa de pobresa, i amb més incidència encara si una té més de 45anys, és migrant i d’una altra raça o ètnia o és trans. Aquesta precarietat ens porta a ser treballadores a temps parcial sense haver-ho desitjat i la mà d’obra més exposada a l’atur.

L’embaràs no ha de ser objecte d’acomiadament o de marginació laboral, ni ha de perjudicar les expectatives vitals, personals o professionals.

Exigim prestacions socials que permetin dur a terme les tasques de criança, cura i acompanyament familiar en condicions d’igualtat de gènere i dignitat per a totes les persones implicades. Volem que la cura sigui considerada com un bé social de primer ordre, de sosteniment de la vida i de co-responsabilitat.

No volem seguir com la mà d’obra gratuïta que compensa les retallades pressupostàries als àmbits de la salut, serveis socials i educació.

No hi serem TOTES enguany. Cada any ens ASSESSINEN, com un sacrifici davant del patriarcat. Denunciem l’absència de polítiques que acabin amb els feminicidis. Cal que el Pacte d’Estat, recentment signat, vagi, necessàriament, acompanyat del pressupost que permeti dotar dels mitjans i recursos pel desenvolupament de polítiques reals i efectives per tal d’aconseguir una societat lliure de violència de gènere.

Denunciem la violència a la que se’ns sotmet pel sol fet de ser dones. Una violència que ens amenaça de manera física, verbal, econòmica, mèdica i moral, que ens viola, que ens sotmet a assetjament, que ens menysvalora, que abusa de nosaltres. Violència social, institucional i sistemàtica.

Volem denunciar la justícia patriarcal que no ens considera subjectes de ple dret.

Denunciem, com ciutadanes, la corrupció com causa fonamental de la dita crisis i de les retallades. També denunciem la greu repressió i retallades de drets que estem patint per mitjà de l’aprovació de lleis que ens reprimeixen i empobreixen.

Denunciem que les nostres germanes procedents d’altres cultures i que viuen en el nostre país no siguin reconegudes com subjectes de ple dret, afegint a la seva condició de migrants la de ser dones en una intersecció de gran vulnerabilitat.

¡Prou de racisme i d’exclusió!

Denunciem també la homofobia i la transfobia tant social com institucional que pateixen moltes companyes, com una forma més de violència masclista,  ja que no son reconegudes com subjectes de ple dret, tot afegint a la seva condició la de ser dona. Prou ja d’opressió per la nostra identitat sexual!.

PER TOT AIXÒ CONVOQUEM A LA VAGA GENERAL FEMINISTA EL 8 DE MARÇ.

ENS VOLEM VIVES

ENS VOLEM LLIURES

FEMINISTES REBELS I DESOBEDIENTS

Web: hacialahuelgafeminista.org

Facebook: “Huelga Feminista 8M”

Correu: huelgafeminista2018@gmail.com

Contactes a Catalunya: vagadetotes@gmail.com

Log in with your credentials

Forgot your details?