11|01:: amb les dones i el poble de palestina prou impunitat 11/01 a Pl.Sant Jaume

Benvolgudes, des de Dones x Dones us convoquem a trobar-nos a la Plaça Sant Jaume en solidaritat amb les dones i el poble palestí…11/01/2014, 18h, en motiu dels cinc anys de l’operació Plom Fos.

photoNO OBLIDEM GAZA. PROU VIOLÈNCIA I IMPUNITAT.TOTES AMB MOCADORS PALESTINS I LILES DISSABTE 11 DE GENER 2014 A LA PLAÇA SANT JAUME!!SOLIDARITAT AMB LES DONES I EL POBLE PALESTÍ!!

image006

Convocan: JUNTS, Plataforma Aturem la Guerra, BDS, Comunitat Palestina i Dones x Dones

Manifest. A CINC ANYS DE L’ OPERACIÓ “PLOM FOS”

Han passat cinc anys del brutal atac de l’Estat sionista sobre Gaza, un atac -per aire i terra, amb bombes de fòsfor- que no solament va atènyer objectius militars, sinó també cases, hospitals, escoles i infraestructures, amb conseqüències terribles per a la població civil, un balanç de 1.400 morts palestins (contra 10 israelians) i vint mil desplaçats fins avui.Després de l’alleujament que va representar l’obertura temporal del pas fronterer amb Egipte (conseqüència dels canvis polítics en aquest país), la Franja de Gaza i els seus 1,7 milions d’habitants es troben avui  completament aïllats, en una situació humanitària dramàtica: 6 hores d’electricitat al dia, 1,1 milió de persones bevent aigua insalubre, manca de medicaments bàsics i d’aliments, una economia arruïnada, famílies aïllades de la resta del país i una total dependència de l’ajuda estrangera. Els atacs a camperols i pescadors són quotidians.

Però els responsables segueixen impunes. No es tracta d’una catàstrofe natural, sinó d’una política deliberada d’Israel, un càstig col•lectiu a la població de Gaza per haver expressat en el seu vot el dret a resistir a l’ocupació, i una estratègia de divisió de la població i fragmentació del territori de Palestina. Gaza és un territori sota el domini d’Israel, ja que aquest controla les seves fronteres, electricitat, aigua, etc., per la qual cosa ell -i no el govern de Gaza- és plenament responsable de la situació. ¿Com pot pretendre Artur Mas tenir la legitimitat política i moral per encapçalar un procés d’autodeterminació de Catalunya quan cita com a exemple a seguir un Estat que ocupa militarment Palestina i nega aquest mateix dret democràtic al poble palestí?

Davant l’actitud del president Mas i l’alcalde Trias qui, sense qüestionar ni criticar la política colonial de l’Estat sionista, van visitar Israel per signar importants acords amb la potència ocupant, ens incumbeix a la societat civil catalana rebutjar aquests acords i expressar la nostra solidaritat activa amb la societat civil palestina organitzada, responent a la seva crida per implementar mesures de boicot, desinversió i sancions envers Israel fins que es compleixin tres condicions elementals: fi de l’ocupació, plens drets per als palestins amb ciutadania israeliana i dret al retorn dels refugiats. Per tot això, demanem URGENTMENT a la Unió Europea, al govern espanyol i a les autoritats catalanes que assumeixin les seves responsabilitats i pressionin Israel amb tots els mitjans al seu abast perquè posi FI IMMEDIATAMENT AL BLOQUEIG IL•LEGAL de la FRANJA DE GAZA.

I per desfer el règim d’apartheid israelià com al seu dia el de Sud-àfrica:

BOICOTEJA ISRAEL! NO COMPRIS productes israelians NI VAGIS DE VIATGE A ISRAEL!

CONCENTRACIÓ: dissabte, 11 de gener, a les 6 de la tarda, a plaça Sant Jaume, Barcelona

Envieu adhesions, si us plau, a plataformaturemlaguerra@gmail.com i/o a info@bdscatalunya.org

Log in with your credentials

Forgot your details?