11/03:: ACTE REIVINDICATIU CONTRA LES VIOLENCIES MASCLISTES

ACTE REIVINDICATIU CONTRA LES VIOLENCIES MASCLISTES

—–denuncia del brutal i criminal acte de violència envers la nostra veïna ahir divendres dia 10——

DIA: dissabte 11 de març 20 HORES (abans del Concert pel Dia Internacinal de les dones 2017)

LLOC: Plaça Major de Nou Barris-Seu del Districte de Nou Barris -Porteu flors i espelmes

 

MANIFEST

Les associacions, grups i col·lectius de dones i feministes de Nou Barris, però també les veïnes que treballem en la defensa dels drets de les dones volem manifestar la nostra més enèrgica repulsa i indignació davant el brutal acte de violència masclista que va patir divendres dia 10 de març una veïna del districte, embarassada de 7 mesos, a mans de la seva exparella. Com a conseqüència d’aquest acte criminal l’agressor va assassinar al fetus de 7 mesos i va ferir de gravetat a la nostra veïna que es debat en aquests moments entre la vida i la mort.

En primer lloc, volem transmetre tota la nostra força, amor i ànims per a la prompta recuperació de la dona agredida, també a la família, amistats i companyes de la nostra veïna, perquè sàpiguen que en aquests moments de dolor profund no estan soles.

Les agressions, els assassinats de dones, dels seus fills o filles són la notícia de cada dia en els mitjans de comunicació. Els assassins semblen tenir carta blanca perquè les institucions no estan donant la resposta necessària. La impunitat cada vegada és més gran.

Les violències masclistes cap a les dones, fruit del sistema patriarcal constitueixen un sistema de relacions de poder que legitima i perpetua les desigualtats entre homes i dones, són presents en totes les estructures de la societat i suposen la més greu vulneració dels drets humans de les dones.

Les violències masclistes que vivim en diferents àmbits, succeeixen en una societat que tolera i alimenta la desigualtat, i resta credibilitat i autoritat a les dones.

El patriarcat alimenta la nostra desvalorització, la cosificació dels nostres cossos i la manca de respecte a les nostres decisions. Igualment, aquestes agressions són inseparables de les que pateixen les persones que no responen a la masculinitat hegemònica.

No s’està dotant de recursos suficients a les polítiques contra la violència masclista, ni en la prevenció, atenció, ni protecció de les víctimes. Les administracions públiques (Estat i Catalunya) han retallat molts diners en polítiques i programes d’intervenció integral de les violències masclistes i l’Ajuntament de Barcelona encara té un llarg recorregut a realitzar en aquest àmbit. Cal que les administracions públiques adoptin amb urgència mesures efectives per a l’eradicació de les violències.

Es demana a les dones que denunciïn, però la majoria de les denúncies acaben en absolució, el sistema judicial no considera la violència psicològica (el menyspreu, la desvalorització, la humiliació) una violència masclista, i aquesta violència és la base de la violència masclista. Quan diem a les dones que denunciïn, elles estan soles.

EXIGIM una resposta contundent, integral que posi en el centre a les dones i que es posin tots el recuros necessaris per posar fi a la impunitat dels agressors i qualsevol forma de violència masclista; les invisibles com el llenguatge sexista, la cosificació dels cossos de les dones, la publicitat sexista, la desvalorització, etc. i també les formes visibles de masclisme: els abusos sexuals, les amenaces, les agressions físiques, etc.

De la mateixa manera, EXIGIM recursos per treballar la prevenció de les violències en tots els contextos i això pasa per posar en el centre el sistema educatiu, la coeducació com a eina imprescindible. Hem de lluitar contra totes les violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades, que vivim les dones.

Volem caminar amb total independència i volem viure en llibertat. No volem que el sistema patriarcal ens oprimeixi, no volem homes machirulos que no respectin les nostres decisions i els nostres drets a viure una vida lliure de violència.

CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES!!

PERQUÈ ENS HI VA LA VIDA!!

PERQUÈ VOLEM UNA VIDA LLIURE DE VIOLÈNCIES!!

PERQUÈ ENS VOLEM VIVES!!

NI UNA MES !!

PERQUE SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIO !!!

Visca visca visca l’acció feminista !!

Log in with your credentials

Forgot your details?