16/03:: Les dones en el conflicte armat al Congo i Txetxènia

congoUs convidem a parlar amb activistes congoleses i txetxenes de la situació de les dones en un conflicte armat, i de les seves vies de resistència.

16 de març a les 18.30h a Ca la Dona

AMB LA PARTICIPACIÓ DE:

Elena Vilenskaia– Pedagoga de formació, de 1991-2004 va treballar a l’ONG “Mares dels soldats de Sant Petersburg” i  des de 2004 fins ara a la “Casa de la Pau i No Violència”. Així mateix, està involucrada en un projecte de reconciliació i diàleg amb el poble txetxè, en concret amb la Ciutat de Novie Aldy, on militars de Sant Petersburg van dur a terme una massacre de civils l’any 2000.

Rukiyat Khadzhieva– Des de 2006 treballa a l’ONG “Memorial” de Txetxènia, encarregada del programa de desaparicions forçades. Recorre els diferents nuclis urbans de Txetxènia investigant les desaparicions durant les dues guerres. En el seu treball ha investigat més de 1.000 casos de desapareguts, la major part d’ells a les mans dels cossos de seguretat.

Taus Serganova–  Filòloga i pedagoga de formació, treballa com a Directora de l’oficina txetxena de la revista independent del Caucas “Dosh”. A la revista escriu normalment articles sobre dones així com la rúbrica “Les busquen i esperen”, en referència als desapareguts.

Sabine Kakunga- Llicenciada en Sociologia, coordina la Plataforma d’Àfrica Central del Centre National de Coopération au Développement de Bèlgica. (CNCD). És responsable de “programmes et plaidoyer“. Consultora i representant del CNCD-11.11.11 a la Commission Femmes et Développement a Bèlgica. Presidenta del grup de treball dels drets sexuals i reproductius. Activista i formadora de dones a la RD del Congo. Especialista en gènere.

Elisabeth Masika Sekanabo- Presidenta de AMUKA asbl, Association belge pour les femmes au Congo. Reconeguda “Femme de Paix 2011” per la seva trajectòria d’activista i de treball per la reconciliació.

Organitza: Lliga dels Drets dels Pobles

Amb el suport de: ACCD

Amb la col·laboració de: Dones x dones, Marxa Mundial de Dones i Ca la Dona

Log in with your credentials

Forgot your details?