18/11:: Acte de Suport Despenalització Avortament a Andorra

suportandorranes-18nBenvolgudes companyes, des de Ca la Dona us convoquem divendres 18 de novembre a l’acte de suport a les Dones Andorranes, serà a La Cuina, de la Bonnemaison, a les 18:30h.  Diferents Grups de Dones ens trobarem divendres per signar el seu manifest de suport. Escampeu tant com podeu!

L’Associació Stop Violències d’Andorra ja fa temps que reivindica la flagrant situació de desemparament en la que es troben les nostres veïnes andorranes, especialment  pel que respecta a la violència masclista. El passat 28 de setembre d’enguany, arrel de la manifestació en contra de la penalització de l’avortament, una de les membres de l’entitat va venir des d’Andorra per deixar clar a la Plaça Sant Jaume de la necessitat del suport extern per a canviar la situació al coprincipat, tant pel que fa a la violència masclista, institucionalitzada i social, com al tema de l’avortament.

A Andorra quasi no hi ha estadístiques sobre violència masclista i els pocs nombres disponibles, es classifiquen com a casos de violència familiar i/o conjugal. La quantitat que  inverteix el país en aquest tema és de 83.728, 52 euros. La majoria de sentències són favorables als maltractadors i, fins i tot, es falla que la dona hagi de pagar mensualment la manutenció dels fills comuns. D’altra banda, any rere any, les qui volen avortar han de marxar a França o  Espanya perquè l’avortament és penat amb fins a 3 anys de presó.  Tot plegat, a més, agreujat per l’aïllament social i geogràfic de les ciutadanes andorranes que intenten canviar l’ordre estàtic establert.

Des de la manifestació del 28 de setembre fins avui, les feministes andorranes han engegat una recollida de signatures per demanar la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics. El nombre total de signatures favorables s’enviaran per carta certificada al Consell d’Europa: GREVIO i CEDAW perquè els polítics d’Andorra siguin pressionats externament i finalment reaccionin.

Aprofitant que la presidenta d’aquesta Associació vindrà des d’Andorra a impartir un taller en  el XII Fòrum contra les Violències Masclistes, estem organitzant un acte simbòlic d’adhesió al manifest que es presentarà al GREVIO i la CEDAW. Per això, necessitem que els grups feministes vingueu a firmar simbòlicament el manifest i ajudeu, així, a visibilitzar la lluita feminista de les andorranes, potenciant la seva veu davant de les institucions europees.

L’acte serà a La Cuina, Espai Francesca Bonnemaison el proper divendres 18 de novembre a les 18’30 de la tarda. Només cal que vingueu i firmeu en el manifest de gran format que hem preparat per a visibilitzar la seva lluita.

La Cuina, Espai Francesca Bonnemaison. Carrer Sant Pere Més Baix 7, Barcelona

VENIU I JUNTES, PODREM CANVIAR ANDORRA!

Log in with your credentials

Forgot your details?