20/11::. Dones Juristes: Manifest Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i les nenes

Avui, un any més, el 25 de novembre no és motiu de celebració, sinó de reivindicació, de visibilització de les violències i d’assenyalar els culpables que les perpetuen.

Culpables com són els agressors d’exercir aquelles violències que ens afecten a les dones, les més visibles però també les que la societat invisibilitza i normalitza: les sexuals, les econòmiques, les psicològiques, etc…

Culpables com són les institucions públiques que giren l’esquena a aquest terrorisme masclista que està posant fi a les nostres vides, al nostre benestar i als nostres drets. Que no inverteix el temps ni els diners necessaris en l’eradicació real de les violències masclistes.

Culpables com són, els estaments judicials, de no creure el relat de la dona, de qüestionar-lo, de menysprear-lo, de ridiculitzar-lo i de mediatitzar-lo. D’expandir falses creences entorn a la instrumentalització d’un procés de violència masclista i d’obviar el patiment de les víctimes, dels seus fills i filles, del seu entorn. Per amagar totes aquelles violències invisibles i creure que, la teva parella no et pot violar a casa. Per no protegir-nos i exposar-nos al risc. Per culpabilitzar-nos, per envair la nostra intimitat i per no restaurar el nostre dany sinó fer-lo més gran.

Culpables com som, totes aquelles persones que no assenyalem les violències quotidianes, les del nostre propi entorn, alimentant encara més la bèstia masclista.

Un any més, les xifres escandalitzen: 88 dones assassinades per violències masclistes (44 dones assassinades en l’àmbit de la parella o ex-parella).

Com sabem, l’assassinat és l’últim estadi de les violències masclistes, abans ve la violència psicològica, la violència invisible, el control i la violència institucional, que alimenta i sustenta la violència estructural en forma de múltiples violències.

El 25 de novembre no és un dia de celebració. El 25 de novembre són tots aquells dies que les dones ens llevem lluitant contra les violències més quotidianes, són la xarxa que teixim entre nosaltres per protegir-nos, per defensar-nos, per cuidar-nos i són la lluita de les professionals i les entitats que ajuden, dia a dia, en el camí de recuperació de les dones que ho patim.

Per una societat lliure de violències masclistes, el 25 de novembre, cridem ben fort en contra.

 

Per més informació: http://donesjuristes.cat/manifest-dia-internacional-per-a-leliminacio-de-la-violencia-envers-les-dones-i-les-nenes/

Log in with your credentials

Forgot your details?