22/04:: Dia de la Mare Terra: La lluita de Màxima Acuña de Chaupe

maxima-acuña-de-chapuaBenvolgudes,

Us convidem a celebrar plegades el 22 d’abril, Dial Internacional de la Mare Terra, amb un videofòrum sobre Màxima Acuña de Chaupe, Defensora de la Terra i l’Aigua, en  lluita contra Yanacocha, la minera d’or més gran d’Amèrica Llatina.

Coneixerem la seva història de lluita i resistència amb el desig de sumanr-nos a la campanya de solidaritat endegada des de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament (RMGD) i la Xarxa Regional Llatinoamericana de Dones Defensores de la terra i l’aigua en contra de les transnacionals extractives (ULAM).

Màxima Acuña de Chaupe ha estat reconeguda com a defensora de l’any 2014 entre 7 dones defensores de Llatinoamèrica (6 de març 2015). És una defensora andina-peruana que està resistint l’opressió de la minera d’or més gran de Llatinoamerica: Yanacocha. I fins al moment, està en un procés legal doncs la minera li vol llevar les seves terres al costat d’una llacuna, la qual pretén desembalsar per extreure or, coure i plata.

És ara, més que mai, que la mina hauria de sentir la pressió internacional, doncs fa uns dies van tornar a entrar agents de la mina recolzats per la policia nacional al terreny de Màxima per destruir els seus cultius de quinoa que tenien creixent allí!!

Us esperem a Ca la Dona, dimecres 22 d’abril a les 19:30h

la Xarxa RMGD i l’Hort de Ca la Dona

Acte per a Dones. Ca la Dona, c/Ripoll 25, Barcelona. Metro Urquinaona L4

flyer22AbrilMareTerra

Log in with your credentials

Forgot your details?