27/09::. ‘Desmuntant el relat: Narradores en clau feminista’ a La Bonne- a les 18.30h

Desmuntant el relat

Narradores en clau feminista

Amb: Lula Gómez, Antoinette Torres, Marta Seva, Pamela Palenciano

27 de setembre 2018 18:30h

La Bonne – Sant Pere Més Baix, 7. Barcelona

https://www.facebook.com/events/477316906105017/

#DesmuntantElRelat

La publicitat, comunicació, cinema, televisió, les històries que expliquem diàriament es basen en relats. Relats sobre com comportar-nos, quins rols jugar, com estar en el món per a ser acceptades. Els relats són la forma més poderosa de comunicació, configuren la nostra manera de pensar i la nostra cultura, ens ajuden a entendre el món i el nostre lloc en ell. Però els relats també estan travessats de poder i una societat patriarcal se sustenta de narracions que legitimen i perpetuen les violències masclistes.

En aquesta taula rodona convidem 4 dones narradores de diferents àmbits a reflexionar sobre els relats que fomenten i normalitzen la violència simbòlica contra les dones. I com des d’una mirada feminista els estem deconstruint, desarticulant les seves narratives i imaginant altres relats que ens autorepresenten i ens permeten viure lliures de violències.

Amb:

  • Lula Gómez. Animadora, professora de ‘stop motion’ a L’Acadèmia d’Animació i codirectora del Stop Motion Barcelona Short Film Festival. Creadora de la sèrie de vídeos d’animació ‘Eres una caca’, que busca apropiar-se de l’humor des del feminisme per enfrontar “tant horror misogin”.
  • Marta Selva. Llicenciada en història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, professora de Teoria i Anàlisi del Film i la Televisió de la URV i professora del Màster de documental creatiu de la UAB, de la Diplomatura en Cultura de Pau (UAB) i professora de cinema i audiovisuals a la Universitat Rovira i Virgili. Membre de la cooperativa Drac Màgic,
  • Pamela Palenciano. és una monologuista, comunicadora i activista feminista, reconeguda internacionalment per el seu monòleg teatral ‘No sólo duelen los golpes’, un relat autobiogràfic sobre la violència de gènere a través de l’humor i la ironia. Ha publicat el llibre ‘Si es amor, no duele’.
  • Antoinette Torres. És investigadora social, Fundadora i directora de Afroféminas, una comunitat que persegueix donar veu a les dones racialitzades de parla hispana a través d’Internet i els mitjans.

Organitza la Xarxa Internacional d’Organitzacions feministes d’Amèrica Central i Mediterrani per una vida lliure de Violències: SUDS – Associació Internacional de Solidaritat i CooperacióCalala Fondo de Mujeres | Calala Fon de les DonesTamaia Viure Sense Violència

Gràcies a la col·laboració de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Amb el suport de l’ Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Log in with your credentials

Forgot your details?