27/11:: Xerrada Col·loqui “Què és la CEDAW i per a què ens serveix a les dones?, a Ca la Dona

donesjuristesBenvolgudes sòcies, companyes i amigues,

Amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, Dones Juristes es complau en convidar-vos a la xerrada col·loqui: Què és la CEDAW i per a què ENS serveix a les dones?

Us esperem a Ca la Dona (c. Ripoll, 25 de Barcelona) el proper dijous 27 de novembre a les 18 hores.

Les ponents seran Patsilí Toledo i Montse Pineda, amb àmplia experiència en els processos d’incidència política vinculada a la CEDAW.

La CEDAW (Convenció per a l’Eliminació de totes les formes de Discriminació contra les Dones) obliga els estats a presentar un informe a l’ONU sobre el seu compliment, davant el qual la societat civil aporta la seva pròpia resposta sobre el compliment i garantia dels drets de les dones, a través dels anomenats “informes ombra”. A més, quan es violen aquests drets en un cas concret, i no s’aconsegueix una resposta adequada a nivell estatal, també és possible denunciar a l’Estat per incompliment davant del Comitè CEDAW, el qual –de manera similar a un tribunal internacional- pot condemnar-lo tal com ha succeït recentment amb el cas d’Àngela González contra Espanya.

Per això, us convidem a conèixer les eines jurídiques d’incidència política per fer real i efectiva una igualtat sense violència ni discriminació, així com la presentació de l’Informe Ombra 2014.

Log in with your credentials

Forgot your details?