28/09::. Dia Internacional per la despenalització total de l’avortament

AQUEST ANY ANEM A ANDORRA A DONAR SUPORT  A LES FEMINISTES ANDORRANES!!!

Programa: Taules rodones, dinar, manifestació.

DRET A L’AVORTAMENT A CATALUNYA I ARREU!

Un any més, com cada 28 de setembre, alcem les nostres veus per unir-nos en un crit global i exigir els nostres drets sexuals i reproductius, posant en el centre el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i a fer-ho de forma lliure i segura i, per tant, exigint la DESPENALITZACIÓ total de l’avortament voluntari arreu del món. Avui, com ahir, donem resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d’abast internacional, d’ingerència sobre la vida i els cossos de les dones. Refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita!

Som testimonis de retrocessos alarmants respecte als drets sexuals i reproductius:

Andorra, Argentina, Xile, Colòmbia, Costa Rica, República Dominicana, El Salvador, Guatemala, Hondures, Malta, Nova Zelanda, Panamà, Papua Nova, Guinea, Filipinies, Polònia, República de Corea, Samoa, Sant Marino, Gibraltar, Estats Units i podríem seguir amb la llista de governs que no garanteixen el dret a l’avortament de les dones als seus territoris.

Fins i tot, als països on l’avortament és legal, estem veient en curs o renovats intents de defensar les barreres com ara períodes d’espera obligatoris, els requisits de consentiment dels tutors, els costos prohibitius, les desigualtats territorials, l’estigmatització de la intervenció i les professionals, l’objecció de consciència i serveis limitats en les zones rurals i remotes; com segueix passant aquí a Catalunya.

Cal també denunciar la vulneració i negació del dret a l’atenció sanitària de les persones migrades. Ni el Reial Decret/Llei estatal, ni la llei catalana d’universalització de la salut contemplen l’atenció sanitària per a les dones i persones embarassades – tant per als qui decideixin continuar-ho com per a aquelles que decideixin interrompre-ho – ni dels menors d’edat, que no disposi de la targeta sanitària del Sistema Nacional de Salut. 

La situació és particularment greu per aquelles dones i persones gestants que desitgin avortar, quedant a lliure interpretació la possibilitat d’atendre o no aquests casos. Així, dones i persones embarassades juntament amb els menors d’edat, sense targeta sanitària, són exclosos per la legislació del dret a la salut. 

Una vulneració de drets, entre tantes altres, que se suma a la preocupant llista de persones en situació administrativa irregular i que tampoc posseeixen accés a la sanitat a causa de criteris excloents i discriminatoris actualment existents

Aquests retrocessos vulneren els drets humans i les més afectades són les dones, nenes i comunitats ja vulnerabilitzades per la intersecció de les formes d’opressió, relacionades amb la seva raça, nacionalitat, orientació sexual i identitat de gènere, classe, ingressos, origen ètnic, discapacitat, entre d’altres. D’altra banda, les retallades en DSiR  s’interrelacionen amb altres tendències conservadores, neoliberals i neo-imperials a tot el món en matèria d’immigració, sobirania dels pobles, comunitats, el medi ambient i altres temes de justícia social. A la llum del context actual, amb la greu amenaça dels moviments fonamentalistes antielecció a les defensores de Drets Humans,  és imprescindible que ens connectem amb les formes de resistència col·lectiva en curs, recordem d’èxits importants, i el poder de l’organització col·lectiva i mobilitzadora, impulsada per les accions locals i individuals.

El nostre objectiu aquest any és per tant, ressaltar, promoure i donar suport a les moltes maneres que diferents activistes estan desafiant actualment el status quo i que resisteixen en diversos contextos.

D’aquí sorgeix el compromís amb  la Campanya Per un avortament universal a Catalunya que hem impulsat amb d’altres organitzacions, moviments socials, associacions, entitats, sindicats, col·lectius i persones individuals http://lassociacio.org/avortamentuniversal/

I celebrarem el dia d’ACCIÓ GLOBAL PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT anant juntes el 28 de setembre a Andorra a reivindicar la despenalització de l’avortament. Les dones andorranes han de marxar del país per poder avortar, ja que està penalitzat en qualsevol cas.
Davant d’aquesta situació, i com a resposta a la crida internacionalista, hem organitzat un bus per anar a mostrar el nostre suport i solidaritat en l’acte que celebraran. Omplirem els carrers d’Andorra a favor del Dret a l’Avortament. Us necessitem a totes!

https://dretalpropicos.wordpress.com/

Recordem, avui i aquí, que milers de dones moren al món per avortaments clandestins. Milers de dones avortem cada any, dins i fora de la legalitat!

La mobilització feminista no desistirà: no defallirem fins garantir els drets i llibertats de les dones, sense ingerències ni passes enrere. Perquè la lluita continua. I volem fer un crit global amb totes les dones que d’arreu del món en favor dels drets sexuals i reproductius.

EXIGIM:

  • Educació afectiva i sexual a tots els nivells escolars
  • Mètodes anticonceptius gratuïts a l’abast de tothom
  • Salut sexual plaent per una vida plena
  • Avortament lliure i gratuït i garantit per la xarxa pública per a totes les dones, sense excepcions.
  • Defensem la lluita que any rere any han dut a terme les nostres avantpassades, defensem el camí cap a la despenalització total de l’avortament: les dones sabem quan, com i perquè avortem. No necessitem terminis, supòsits ni tuteles, sinó suport i acompanyament! No tolerarem cap retrocés en el reconeixement de l’autodeterminació sobre els nostres cossos.

Aquest  28 de Setembre refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita!

AQUEST 28 DE SETEMBRE TORNEM A SORTIR AL CARRER I ENS N’ANEM A ANDORRA PER A DEFENSAR

EL DRET A L’AVORTAMENT!

MANIFESTACIÓ: dissabte 28 de setembre a Andorra

*porteu mocadors, camisetes, paraigües, llaços i

tot allò que se us acudeixi per reivindicar el dret a l’avortament

https://dretalpropicos.wordpress.com/@dretpropicos   dretalpropicos@gmail.comhttps://www.facebook.com/dretalpropicos

Log in with your credentials

Forgot your details?