4/11:. Propera reunió de Bollos en Teoria

ucCom cada vegada la propera reunió de l’espai de debat lesbià feminista Bollos en Teoria tindrà lloc el proper dissabte 4 de Novembre a les 12h. a Caladona.

A la darrera reunió vam debatre sobre la influència de Freud a la construcció social de les lesbianes a través d’un dels textos més significatius al respecte: Sobre la psicogénesis de la homosexualidad femenina, 1920 (pag. 137-164 de las Obras completas Sigmund Freud); així com la perspectiva lesbiana i feminista que Rossana Fiocchetto proposa al seu text: La amante celeste. La destrucción científica de la Lesbiana, 1987; i com hi ha elements que han influenciat la percepció de les lesbianes tant als lesbianismes com als feminismes fins avui en dia, tal com passa per exemple amb el concepte de “metàfora maternal” que exposa De Lauretis al seu text: La metàfora lèsbica, 1994 (fragment de La pràctica de l’amor. Sexualitat lèsbica i desig pervers, traduït al català per la nostra companya Roser Ros Riu).

Fruit d’un intens i apassionat debat hem decidit que aquest últim tema de “la metàfora maternal” en relació a les lesbianes i feministes calia d’una continuïtat que volem donar-li en aquesta propera reunió del dia 4 de Novembre.

Així doncs, us proposem per poder fer aquest debat mantenir el text de la reunió passada de De Lauretis, un nou text de la Luce Irigaray i un text que vam fer a la primera reunió de Bollos en Teoria que volem reprendre per tal de entendre millor el text de De Lauretis:

  • La metàfora lèsbica de la Teresa de Lauretis, 1994 (fragment de La pràctica de l’amor. Sexualitat lèsbica i desig pervers, traduït al català per la nostra companya Roser Ros Riu)
  • El cuerpo a cuerpo con la madre de la Luce Irigaray, 1980
  • Heterosexualidad obligatòria y existència lesbiana, de l’Adrienne Rich, 1980

Així doncs, com sempre:

Podreu trobar els textos al bloc de Bollos en Teoria:   http://bollosenteoria.blogspot.com.es/ i a l’Altaveu de totes de Caladona: https://www.caladona.org/grups/?p=628

Bollos en Teoria

bollosenteoria.blogspot.com.es

divendres, 19 de maig de 2017. El 8 de juliol

«La hermana, la extranjera» de Audre Lorde (1984) : l …

www.caladona.org

Entrades recents. La metàfora lèsbica de Teresa de Lauretis, 1994, fragment de La pràctica de l’amor. Sexualitat lèsbica i desig pervers, traduït al català …

Us hi esperem per continuar enriquir-nos amb el debat i per compartir sabers i bones estones amb el posterior vermuteo que fem entre totes aportant cadascuna de nosaltres qualsevol cosa que sigui de pica pica per tal d’anar-hi fent boca.

Bon profit, doncs i fins la propera!!!

Log in with your credentials

Forgot your details?