5/05::. Per l’Europa dels drets humans, per una Europa antirracista

5M L’ABRAÇADA DELS POBLES

Per la defensa de la humanitat, de les persones migrants i de la seva lliure moviment,

Per l’acollida a Europa i contra el neofeixisme

Abraçada_pobles_5M

A Europa guanyen terreny les forces d’extrema dreta i neofeixistes que llancen ones d’odi sobre les persones migrants i refugiades. Les injustes polítiques migratòries europees tanquen les fronteres i empenyen a la mort a desenes de milers de persones migrants. Moltes d’elles pateixen tota mena de violències, especialment els menors, persones LGTBI i dones víctimes de les xarxes de tràfic.

Són persones que fugen de les guerres alimentades amb armes fabricades a Europa, de la misèria provocada per les polítiques comercials neocolonialistes, pel saqueig dels recursos miners i energètics, per l’acaparament de terres i per la destrucció ambiental.

Les responsables de les crisis econòmica són les elits que governen Europa i no les persones migrants i refugiades. Les polítiques europees són les que generen atur i precarietat, eliminen serveis públics i provoquen retallades socials. No obstant això, la presència de les persones migrants i refugiades a Europa és positiva, enriqueix les nostres societats, reforça el desenvolupament de la convivència i impulsa processos de solidaritat i de recerca de la igualtat.

Dones de Negre contra la Guerra, de diferents ciutats, vam participar en la Campanya Europea l’Abraçada dels Pobles:

Denunciem la manipulació i falsedat del discurs que culpa la migració de la crisi social i econòmica a Europa i amaga la responsabilitat de les elits.

Rebutgem les polítiques d’odi i discriminació, i el racisme institucional d’exclusió i rebuig.

Recordem que totes les persones hem estat migrants.

Ens comprometem a mantenir una solidaritat activa amb les persones que ara pateixen aquesta situació i a considerar-les una part integral de les nostres societats.

EXIGIM:

– El compliment de la Declaració Universal dels Drets Humans, especialment la llibertat de moviment, i els mateixos drets i oportunitats que tenim els que habitem a Europa.

– La fi de l’externalització de les fronteres, de la fabricació i venda d’armes, del saqueig de recursos i de l’acaparament de terres.

– El cessament de les expulsions i l’establiment de vies de passatge segur per a les persones migrants.

– Que la solidaritat amb les persones refugiades i migrants no sigui jutjada com a delicte.

Convidem a signar el Manifest  de L’Abraçada dels Pobles:

Convidem a la Manifestació  de Barcelona el 5 de maig  Convocada  per la Caravana Obrim Fronteres a les 11 a la Plaça Portal de la pau (Colom) .

Vine amb nosaltres portar la pancarta Obrim les fronteres. Hem de ser moltes.

PER UNA EUROPA ANTIRACISTA  PER L’EUROPA DELS DRETS HUMANS

Obrim fronteres

Log in with your credentials

Forgot your details?