7/06:: [CONENTRACIÓ] “En Memoria de George Floyd, las Vidas Negras y Contra el Racismo”

“Esta convocatoria nace de la necesidad de expresar la rabia y dolor contra un nuevo crimen racista, esta vez en #EEUU.”

Comunidad Negra de Cataluña

Des de Ca la dona ens sumem a la concentració de diumenge a les 11h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, convocada per la Comunidad Negra de Cataluña, sota el lema “En memoria de George Floyd, las vidas negras y contra el racismo”.


Ens sumen al rebuig i a la denúncia de la brutalitat policial racista, i especialment, la que des de fa temps viu la població afroamericana dels Estats Units, la qual, lamentablement, s’ha materialitzat en la seva forma més extrema, amb l’assassinat de George Floyd a mans d’un policia blanc, Derek Chauvin, a Minneapolis, Minnesota.
Aquest fet tràgic, malauradament, no ens sorprèn perquè sabem que és l’iceberg de tota una cultura i manera de pensar colonitzadora que encara a dia d’avui, a Estats Units, a casa nostra i arreu del món, legitima l’esclavisme, l’explotació i el menyspreu cap a les germanes racialitzades.
Per aquest motiu us animem a sumar-vos, prenent totes les mesures necessàries per la salut col lectiva, a les mobilitzacions emmarcades en la #BlackLivesMatters. Al mateix temps, no oblidem que per vèncer d’una forma sincera al racisme, és fonamental repensar-nos quotidianament, deconstruir-nos i emprendre accions contra els responsables per transformar la mirada local i global perquè en definitiva, mai més haguem de lamentar cap més mort com aquesta.
Feminisme i antiracisme sempre!

Podeu seguir la mobilització per Twitter i Instagram.

Log in with your credentials

Forgot your details?