13/01:. Trobada Veïnal de Salut al Banc Expropiat (Salut Entre Totxs)

TROBADA VEÏNAL DE SALUT AL BANC EXPROPIAT.

 

PER QUÈ VOLEM TROBAR-NOS?

 

Com diu la frase «Ments i cossos sans en comunitats sanes», no hi ha salut individual sense salut col.lectiva. Es per això que volem convidar a totxs els veïns i les veïnes de Gràcia a conversar entorn la salut ja que pensem que:

 

  • Actualment la cura de la salut es troba principalment en mans d’un sistema sanitari influenciat per interessos mercantils que es preocupa sobretot per la malaltia (i tot allò que l’envolta: medicaments, assajos clínics…) i per garantir una massa de treballadors/es funcionals per al sistema econòmic, però no té per objectiu generar salut.
  • La nostra salut i la de la nostra comunitat estan directament influenciades per les desigualtats existents a nivell social, entre elles la classe social, el gènere o la raça; i tot això es veu reflectit també en l’àmbit de l’atenció.
  • S’han oblidat progressivament els nostres sabers sobre salut, familiars i comunitaris, en pro d’una institucionalització que ens porta a delegar-la quasi per complet en altres, fet que ens resta autonomia i, conseqüentment, sa

Creiem necessari reflexionar sobre aquest tema juntes, compartir les necessitats i també els sabers i així veure entre totes com construir la salut que volem.

QUAN I ON SERÀ LA TROBADA?

El dissabte dia 13 de gener de 10-13.30h + pica-pica, al Banc Expropiat (CAP Quevedo, C/ Quevedo 13-17).

Hi haurà Espai Infantil durant tota la trobada.

QUÈ TREBALLAREM?

La idea seria treballar, a través de diferents dinàmiques, els següents temes:

  1. Què és per a tu la salut? Quins factors la determinen?
  2. Què necessites per a la teva salut? Què creus que necessita el barri? Què podries aportar per a generar salut?
  3. Tancament: Com continuem?

US HI ESPEREM!

Log in with your credentials

Forgot your details?