8 de març, per a què? – Dimarts 24 d’octubre

Dimarts 24 d’octubre, a les 19.00. a Ca la Dona

La manifestació organitzada per la Comissió 8 de març per a la celebració del Dia Internacional de les Dones ha estat per a moltes, durant anys, una cita per a la visibilitat de les dones i del feminisme.

Any rere any, també, i pràcticament des dels seus inicis, se succeeixen discussions diverses: que si mani de dones o mani mixta, que si volem o no volem la presència de partits i sindicats, que si hi ha una institucionalització de la celebració o no, etc.

Des de Ca la Dona hi ha hagut una aposta clara per una mani de dones (i un acte central i una festa) i on els partits i sindicats no fossin presents com a tals (és a dir, que hi vinguéssim les dones com a dones i no per la nostra afiliació).

A la vegada que és clara la importància que té per a totes el 8 de març, sembla que els darrers anys moltes dones hi estan perdent l’interès: unes per la càrrega de l’organització dels actes; altres perquè senten que s’està perdent la mani com a espai de visibilitat per a les dones (per la presència cada vegada més gran d’homes, partits, sindicats i altres moviments); altres per què etcètera. Hi ha, també, dones i grups que clamen per una manifestació mixta. Hi ha, també, conflictes relacionats amb qüestions intergeneracionals. Hi ha, també, etcètera.

Per tot això, i per tantes altres coses que segur que no queden recollides en aquest breu text, us convidem a debatre sobre com ens sentim respecte als 8 de marços i quin espai volem anar creant, des de Ca la Dona, i des dels grups.

(Heu de saber que, enguany, les dones que solien iniciar la convocatòria de les trobades de la Comissió 8 de març no hi són. A partir d’aquest debat podrem veure si volem continuar o no convocant la Comissió 8 de març des de Ca la Dona, i per a què).

Ca la Dona

Log in with your credentials

Forgot your details?