Lectura col·lectiva del Manifest 8 de març: La Revolució serà Feminista o no serà

DSC_0233Manifest feminista 8 de març 2015: La revolució serà feminista o no serà! Lectura a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en arribar en manifestació des de Plaça Universitat. MOLTES GRÀCIES A TOTES  les lectores a la plaça, sabem que vam enredar a algunes!!!

Enguany aquest manifest del 8 de març 2015 ha procurat recollir les diverses sensibilitats i reivindicacions de les dones…[ És un manifest col·lectiu, realitzat amb les aportacions de…. Dones x Dones; Cicle Violeta; LesBiCat; Campanya pel Dret a l’Avortament; Marxa Mundial de Dones Catalunya; Gatamaula; Percudones; Vaga de Totes; Feministes per la Independència; Tamaia, viure sense violència; Assemblea de Dones Feministes de Gràcia; Feministes contra el TTIP; 9barriscabrejada; Comissió de Gènere de la Federació Ong DDHH Pau i Desenvolupament; Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears; Secretaria de les Dones de CCOO Catalunya; Xarxa de Dones per la Salut; Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament; AAVV Eixample;Entrepobles;Ca la Dona…  A la Comissió d’enguany també han participat Les JERC i Feminismes Podem (esperem no deixar-nos cap…)]MOLTES GRÀCIES A TOTES!

APORTACIÓ  VAGA DE TOTES

Aturades, precàries, mestresses de casa, treballadores domèstiques, persones sense papers, jubilades, lesbianes, trans, dones… totes hi cabem dins de la lluita feminista de la Vaga de Totes. Volem una vaga que desbordi els clàssics patrons androcèntrics, que serveixi a totes les persones, treballadores i no treballadores, i a tots els treballs: productius, reproductius, domèstics, sexuals, formals o submergits. Una vaga de consum, una vaga de cures, una vaga de desobediència civil, en fi, una vaga de totes. L’objectiu no és només fer una Vaga, sinó dir prou al sistema patriarcal, masclista i excluyent amb totes nosaltres. Estem disposades a lluitar fins que deixem de estar maltractades pel sistema desigual on vivim cada dia. VISCA LA LLUITA FEMINISTA!!!!!

Pobresa – APORTACIÓ  9barrisCabrejada

La pobresa, especialment a 9barris, té rostre femení. I femení és el rostre de la lluita quotidiana de tantes heroïnes anònimes. Heroïnes que resisteixen els embats d’un sistema que els roba les cases on també treballen per cuidar la vida de les persones al seu càrrec; de les que acudeixen -dempeus- al CAP, on han tancat el servei d’urgències, amb crisis d’angoixa, depressions i malalties mentals, sobrevingudes per una pobresa que no és més que injustícia. Heroïnes d’avançada edat que resisteixen a pisos sense subministraments energètics el fred de l’hivern, mentre la residència de gent gran reivindicada, acabada i equipada, des de l’opacitat institucional, continua tancant les portes al 70% de la gent a qui podria acollir. Heroïnes que habiten el territori més empobrit de la ciutat amb la lluita com a forma de vida, que fan que la vida comunitària se sostingui i per la que encara valgui la pena lluitar, per capgirar una piràmide social que ens mata. Heroïnes que. enmig d’aquest ombrívol panorama, surten al carrer el Dia de la Dona i molts altres dies a celebrar la vida amb alegria.

Aportació DONES CCOO CAT

Prou precarietat! Treball, vida i drets!

Denunciem la mentida i la hipocresia dels governs espanyol i català, que ens parlen de recuperació econòmica i de creació d’ocupació. Dia darrere dia es destrueix ocupació, que, minsament, és substituïda per llocs de treball precaris: temporals, a temps parcial, amb distribució irregular de jornada, baixos salaris i sense drets.

Denunciem que les condicions d’ocupació estan generant l’augment de la població ocupada en el llindar de la pobresa, amb un impacte més gran en les dones, lluny del que caldria esperar en una societat democràtica i en la qual encara persisteixen la bretxa salarial i la bretxa en les pensions.

Apostem per polítiques actives d’ocupació amb perspectiva de gènere efectives per crear ocupació real, de qualitat i amb drets.

Apostem per accions efectives davant la precarietat laboral, que eradiquin la bretxa i la discriminació laboral, i que afavoreixin la igualtat d’oportunitats en la promoció de les dones, en la seva formació i en la seva carrera professional.

APORTACIÓ Xarxa de dones per la salut

SER DONA NO ES UNA MALALTIA. QUE NO ET ROBIN EL PROTAGONISME EN LA TEVA SALUT

Les dones volem una organització política i econòmica que no ens emmalalteixi. Volem decidir sobre la nostra salut amb informació i sense pressió dels metges i els laboratoris. Volem una sanitat totalment pública, universal, de qualitat i amb calidesa. Volem més investigació en salut independent de la industria medico-farmacèutica i orientada a promoure la qualitat de vida de les persones. Volem més atenció psicològica i menys farmacològica als centres de salut.

APORTACIÓ campanya Avortament

Aquest Govern repressiu, com a contrapartida de no haver aconseguit la Contrareforma de la Llei de SSiR i d’IVE promesa al seu electorat, manté la decisió de seguir endavant per anul·lar la capacitat de decidir sobre el seu cos de les dones de 16 i 17 anys que estan en situació de risc i màxima vulnerabilitat al nostre Estat. t. NO PERMETREN QUE LES JOVES HAGIN DE POSAR EN RISC LA SEVA VIDA PER PODER EXERCIR ELS SEUS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS.  Nosaltres, continuarem donant resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d’abast internacional, sobre  la vida i els cossos de les dones de totes les edats

NI UN PAS ENRERE: AVUI COM AHIR LES DONES DECIDIM DESOBEIR.LES MENORS TAMBÉ TENEN DRET A DECIDIR. AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!

APORTACIÓ Associació planificació familiar – sílvia

Davant de l’onada ultraconservadora contra els Drets Sexuals i Reproductius que es viu a nivell internacional i, en especial a l’Estat Espanyol, cal recordar que l’actual llei, vigent des de 2010, de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs va suposar un avenç important respecte a la situació prèvia, però continuem exigint i denunciant els incompliments de les institucions públiques sobre els nostres drets reconeguts:

– Educació afectiva i sexual a tots els nivells escolars

– Mètodes anticonceptius gratuïts a l’abast de tothom

– Salut sexual plaent per una vida plena

– Avortament gratuït i garantit per la xarxa pública

Recordem que vivim en un Estat de Dret i que les dones som subjectes de drets, entre els que s’hi troben els Drets Sexuals i Drets Reproductius.

Avui, defensem la lluita que any rere any han dut a terme les nostres avantpassades, defensem el camí cap a la despenalització total de l’avortament: les dones sabem quan, com i perquè avortem.

No necessitem terminis, supòsits ni tuteles, sinó suport i acompanyament! Les dones decidim, la societat recolza, l’estat garanteix.

No tolerarem cap retrocés en el reconeixement de l’autodeterminació sobre els nostres cossos i els nostres drets.

LGTBI – APORTACIÓ LESBICAT

Si les dones som oprimides dins del sistema patriarcal, quan hi interseccionen altres factors, les discriminacions es multipliquen. Aquelles persones que ens identifiquem com a dones i aquelles que hem estat educades com a dones, però que d’alguna forma, ja sigui amb una opció sexual no heteronormativa o amb una identitat o expressió de gènere que s’allunya d’allò imposat, trenquem els rols establerts i, per això, som  estereotipades, estigmatitzades i invisibilitzades sistemàticament.Tant és així que darrerament hem viscut un augment de les agressions a persones lgtbi en diversos espais i ciutats.

És per tot això q exigim el desplegament immediat de la llei contra la lgtbifòbia aprovada el passat octubre de 2014, amb la dedicació dels recursos necessaris, així com l’aprovació del règim sancionador que preveu la llei. Assumint aquesta necessitat com a responsabilitat pública i per garantir la igualtat de drets per totes.

PERQUÈ LES NOSTRES VIDES NO ES PODEN QUEDAR EN PAPER MULLAT!! APLICACIÓ DE LA LLEI JA!!

APORTACIÓ Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament

En aquest dia significatiu per a les dones del món, les dones que hem vingut a viure a Catalunya des de diverses latituds i orígens ens vindiquem ciutadanes d’aquest país, de ple dret, sense claudicar a les nostres arrels diverses. Diem prou a la pràctica racialitzadora i etnocèntrica que limita el reconeixement de la diversitat i la convivència intercultural, participativa i pacífica en aquesta societat que és la nostra.

VIOLÈNCIA MASCLISTA – APORTACIÓ TAMAIA

La resistència de les dones front les violències masclistes, ha estat i és, rica en experiències, valors, i aportacions diverses, no pot substituir però, tot el que un estat de dret els hi ha de garantir i que a Catalunya en concret els hi promet a partir de la llei 5/2008.dels drets de les dones a eradicar la violència masclista.El sobreseïment de les responsabilitats publiques en aquesta qüestió alimenta els neo masclismes i a l’hora els legitima.

Les retallades que s’estan fent en general i específicament a tota la xarxa de recursos i circuits d’intervenció  vulneren la seguretat, amb risc per les seves vides, i la llibertat de les dones i els seus drets a una vida digna i lliure de Violències masclistes.

Cal remarcar la manca de responsabilitat de les autoritats judicials a Catalunya en no investigar les causes per les quals a Catalunya es denegen el 70/% de les ordres de protecció.

Els grups de dones feministes portem dècades aportant i sostenint l’equilibri de la humanitat en la tasca quotidiana de civilització i de reconstrucció de tot allò que la violència i el patriarcat volen destruir.

El nostre compromís en la cura de la vida no s’aturarà i continuarà treballant per aconseguir una societat més justa, lliure i sense violències.

APORTACIÓ AAVV EIXAMPLE – SILVIANE

Una mostra més de violència és el fet que l’Audiència de Barcelona, acaba d’absoldre una xarxa de proxenetes que explotava més d’un centenar de noies i menors en pisos/bordell de l’Eixample i de l’àrea metropolitana, considerant que no quedava prou acreditat que s’exercís violència sobre elles…

Demanem la derogació de l’ordenança sobre civisme, posant fi a l’assetjament policial o administratiu que pateixen les dones en situació de prostitució al carrer.

APORTACIÓ DONES X DONES

Entre morir i matar, hi ha una altra lògica: la VIDA ¡ La Seguretat de les dones no passa per la militarització de la societat civil, ni en temps de “ pau “ ni en temps de conflictes armats.

La seguretat de les dones passa per silenciar les armes. Passa per la llibertat amb justícia i reparació de les violències que s’exerceixen contra nosaltres. I passa per enfortir les nostres energies. Juntes en front les violències patriarcals. I per una pau que sigui la nostra, la de les dones com a constructores de vida enfront dels seus destructors.

Aportació MARXA MUNDIAL.Caladona.Entrepobles

Tothom parla de sostenibilitat; ens roben el nostre llenguatge i li treuen el contingut.En un moment de crisi ecològica com la que estem patint, nosaltres volem les sostenibilitats que posen al centre la vida. Volem un planeta viu, no pol·lucionat, curós amb el medi ambient, l’aigua, l’aire, la terra, on la vida es desenvolupi amb plenitud.

La sobirania de la vida implica la sobirania alimentària dels pobles, que garanteixi el dret a l’alimentació i a escollir el que produïm i mengem.

Visca la mare terra

Aportació FEMINISTES CONTRA EL TTIP

Les feministes diem  ¡No al TTIP!. Des de juny de 2013 s’està negociant un tractat de Lliure Comerç  entre els EE.UU. i la Unió Europea, conegut com l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) que sense dubte significarà un fort atac contra les nostres condicions de vida donat que el seu objectiu “real” es  l’eliminació de drets socials i laborals, desregularització de normatives mediambientals i la privatització dels serveis públics en benefici dels interessos de les grans corporacions transnacionals. El resultat d’aquesta mercantilització de la vida serà un reforç de la divisió sexual del treball i un retorn de mes responsabilitat a la llar en el sosteniment de la vida.

APORTACIÓ Comissió de gènere de la Federació ong ddhh pau i desenvolupament

A Catalunya hi ha hagut una reducció considerable de gairebé el 80% dels recursos de la cooperació internacional, afectant sobretot a les iniciatives de desenvolupament que promouen l’apoderament de les dones, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i la promoció i protecció dels drets humans, tal com s’ha denunciat en l’Informe Ombra de la CEDAW. Les dones que accionem i activem des del sector de la cooperació internacional demanem una aposta real del govern de Catalunya amb les polítiques de cooperació internacional, des d’un enfocament feminista i de gènere, i amb la dotació de recursos que dediquin el 0,7% del PIB a la cooperació al desenvolupament, xifra que va ser decidida el 1980 a la 34a Assemblea General de l’ONU.
No permetem a alguns “emprenedors” gestionar i fer negoci amb el capital recollit amb els impostos que paguem. Exigim el control d’aquests diners destinats a finançar solidàriament els serveis públics, especialment la sanitat, l’educació i els serveis socials.

EDUCACIÓ – Caladona.demanat a VICKY

Les feministes que treballem en l’educació, Manifestem clarament  que defensem  UNA EDUCACIÓ PER A LA LLIBERTAT. Una  educació clarament, Pública , Laica, Coeduacadora. Perquè la Coeducació és el feminisme posat en la pràctica de l’educació. És imprescindible i necessària, per poder prevenir les violències en les seves diverses manifestacions i presències. PER UNA ILP ESCOLA PÚBLICA NI LOMCE NI LEC

APORTACIÓ FEMINISTES DE GRÀCIA – LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Cada forma de lluita que pretén desmuntar el sistema és castigada i reprimida pel poder hegemònic. Durant aquests últims anys hem vist com la repressió s’ha accentuat amb propostes com la Llei Mordassa i la Llei del Avortament de Gallardón, propostes que tallen la nostra llibertat d’expressió i el dret a decidir sobre les nostres vides.
Una altre vegada més ens trobem davant d’un cas de repressió contra el moviment feminista. L’Ajuntament de Barcelona i Districte de Gràcia multen amb 10.500 € a l’Assemblea de Dones Feministes del barri, pel fet de fer una campanya de denúncia de les agressions sexistes i per la defensa al propi cos a la Festa Major del 2013. Considerem que aquestes multes són una mesura de control social i repressió política contra la lluita feminista. Però no donarem ni un pas enrere, lluitar contra el masclisme no és cap delicte!

FORA LES MULTES

APORTACIÓ CALADONA.DEMANAT a TÀNIA

No hi ha justificació democràtica per a la infra representació de les dones de cap espai de participació i debat de la vida pública. Cal tenir present que els factors que expliquen la infra representació de les dones de l’espai públic són també els que expliquen la sobre representació dels homes. Aquest desequilibri ens invisibilitza, crea un imaginari simbòlic on l’autoritat i l’expertesa s’associa a la masculinitat i fa que les veus, experiències i necessitats de les dones quedin en segon pla. Reclamem doncs una participació i representació equilibrades de dones i homes i exigim l’adopció de mesures que garanteixin la paritat.

APORTACIÓ GATAMAULES

No hem d’oblidar tampoc que les dones som diverses i que existeixen relacions de poder entre nosaltres vinculades al racisme, el capacitisme o el poder adult. Així, cal que ens escoltem i debatem sense paternalismes ni tutelatges, encara que ens pugui fer sentir incòmodes el sacseig de privilegis que això comporta. Prou islamofòbia i infantilització de les dones religioses! Tenim molt a aprendre del que estan dient les feministes musulmanes, així com les persones amb diversitat funcional i psíquica, les joves i nenes…  Perquè, més que feminisme, apostem pels feminismes!

APORTACiÓ Feministes x Ia Independència

Les dones exigim el dret a decidir sobre la nostra vida i el dret a decidir sobre el país en el qual volem viure. Les dones que vivim a Catalunya volem decidir lliurement el nostre futur col·lectiu com a país, i això només serà possible si s’incorporen les pràctiques i els sabers feministes. Cap canvi polític serà veritablement transformador sense els feminismes.

Dones lliures en països lliures!

Visca la lluita feminista !
Barcelona, 8 de març 2015 Comissió 8 de març

Log in with your credentials

Forgot your details?