Dones, Resistència i Palestina

dones resistencia palestinaEl proper dissabte 14 de març a partir de les 10.30 del matí a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer Sant Pere més Baix 7, Barcelona) tindrà lloc la jornada “Dones, Resistència i Palestina”. A través d’aquest acte es vol apropar a la població catalana com és la situació de la dona a Palestina, sobre la relació desigual de poder existent entre Occident i Orient -que també es dóna entre dones- i sobre els impactes que les diferències culturals tenen en l’alliberament o l’emancipació de la dona.

L’acte pretén exposar les creixents violències exercides sobre les dones en l’actualitat. Des d’una perspectiva feminista, diverses dones palestines explicaran les estratègies que utilitzen per trencar amb els estereotips imperants en la seva societat. Per la seva banda, Suheir Farraj, directora de TAM Center, explicarà quins reptes encaren les dones palestines, a través de casos concrets de dones després de l’última massacre a la Franja de Gaza.

En la part de final de l’acte, es donaran a conèixer diferents formes de resistència a Palestina. D’una banda, representants del Popular Struggle Coordination Committee explicaran la seva experiència en la no-violenta, que porten exercint des de fa deu anys a través de manifestacions en contra del mur construït pel govern israelià. D’altra banda, representants de l’International Solidarity Movement faran arribar informació d’última hora sobre la campanya ‘Pels nois de Hares’; pel que el govern israelià acusa a cinc menors d’haver tirat pedres contra un vehicle israelià, sense cap mena de proves, i els hi demana cadena perpètua. També es comptarà amb la connexió via skype amb una mare dels empresonats.

Per acabar, membres de la Coalició Prou Complicitat amb Israel explicaran el funcionament i objectius d’aquesta nova plataforma que pretén, des de Catalunya, sensibilitzar sobre les vulneracions de drets humans que es viuen a Palestina i instar al govern català, empreses privades i universitats catalanes que acabin amb les relacions de complicitat que mantenen amb Israel.

En la jornada ‘Dones, Resistència i Palestina’ hi participaran:

Lola López, directora del Centre d’Estudis Africans i Interculturalitat

Suheir Farraj, directora TAM CENTER Women Media and Development (via skype)

Mahmoud Zwahre i Yasser Salah, del Popular Struggle Coordination Committee

Nemeh Shamlawi, mare d’un dels nois empresonats, Campanya pels “nois de Hares” d’International Solidarity Movement (via skype)

Laura Arau, Coalició Prou Complicitat amb Israel

L’acte està organitzat per la Coalició Prou Complicitat amb Israel, la Plataforma Unitària Contra la Violència de Gènere i la Fundació l’Alternativa.

Us hi esperem a totes!

Montserrat Vilà Planas

Log in with your credentials

Forgot your details?