Concentració pel Dret a l’Avortament lliure i gratuït – Dimecres 23 de gener

CONCENTRACIÓ PROPER DIMECRES 23 DE GENER 19H, PLAÇA SANT JAUME. Barcelona – MANIFEST PROU PERSECUCIÓ CONTRA LES DONES

DRET A L’AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT. LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM. NOSALTRES TAMBÉ HEM AVORTAT

iniciarem una campanya d’autoinculpacions Campanya pel Dret a l’avortament lliure i gratuït. Enviar adhesions de Grups a: dretalpropicos@gmail.com o bé omplint el formulari web PER ENVIAR ADHESIONS

descarregar el manifest en pdf: MANIFEST PROU PERSECUCIÓ CONTRA LES DONES

MANIFEST PROU PERSECUCIÓ CONTRA LES DONES

Després de més 30 anys d’accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l’avortament hem acabat i començat l’any a Barcelona i a Madrid amb greus atacs als drets de les dones.

Seguim essent considerades delinqüents, i algunes hem hagut de suportar com la Guàrdia Civil entra a casa nostra dient que hem avortat i hem d’anar a declarar sense respectar la nostra privacitat ni el nostre dret a decidir sobre la pròpia maternitat.

Tot això enmig d’una campanya de la dreta i l’Església més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer els avortaments, que han acabat amb detencions de professionals de les clíniques i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb l’agreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones.

Jo també he avortat era un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho havíem fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.

Jo també he avortat és un lema per fer justícia.

Anticonceptius per a no avortar i dret a l’avortament per a no morir.

Per això, continuem exigint:

  • Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal
  • Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
  • Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d’altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
  • Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d’aquest dret.
  • Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:

o Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.

o Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l’Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Totes a la plaça Sant Jaume dimecres dia 23 de gener de 2008 a les 7 de la tarda

TOTES HEM AVORTAT

AVORTAMENT LLIURE I GRATUïT

CAMPANYA PEL DRET A L’AVORTAMENT: Associació Ca la Dona; Associació de Dones Immigrades YEMANJÀ (membre de la Xarxa de les Dones Immigrades a Catalunya); Associació de Dones Juristes; Associació per la Igualtat Dones.com de Barberà; Casal de la Dona de Sant Feliu de Llobregat; Casal de la Dona de Terrassa; Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison; Col·lectiu 8 de març i dones de l’Alcoià i el Comtat, Dona, Salut i Qualitat de Vida del CAPS; Dones de Badalona; Dones d’Enllaç; Dones del Sac; Dones en Xarxa.cat; Dones x Dones; El Safareig; Federació de Dones per la Igualtat del Baix Llobregat; Genera; Grup de Dones Òvul de Rubí; Grup de Dones de Revolta Global; Grup Feminista de Ponent; Les Webis – Associació Dones per noves tecnologies; Lobby de Dones de Catalunya; Luna zine; Marxa Mundial de Dones; Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones; Ruta Pacífica de Mujeres de Colombia; Tamaia; Xarxa Feminista; Secretaria de la Dona de CCOO; Secretaria de la Dona de la Intersindical Alternativa de Catalunya (CATAC, USTEC-STEs, FTC…); Àrea de la Dona d’Esquerra Unida i Alternativa; Comissió de la Dona Lina Odena del PCC; Dones amb Iniciativa; Secretaria de la Dona del PSUC-viu; Secretaria Nacional de la Dona d’ERC.

DONEN SUPORT: ACAI; Associació d’Amistat amb el Poble de Guatemala; Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCiB); Associació Els Verds Esquerra Ecologista; ATC Libertad – Asociación de Transexuales e Intersexuales de Cataluña; Creación Positiva; Entrepobles; Espais per a la Igualtat; Fundació Maria Aurèlia Capmany; Guerrilla Travolaka; Moviment de Defensa de la Terra; Socialisme s.XXI; Intersindical Alternativa de Catalunya (CATAC, USTEC-STEs, FTC…); Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa de Sants-Montjuïc; Candidatura d’Unitat Popular de Sallent; Col·lectiu de Lluita de Gènere Margarida Abril de la Joventut Comunista – CJC; EuiA; Joves d’Esquerra Verda.

Per a tenir la relació de llista posterior, descarregar el pdf del manifest.

Per a informació i adhesions: dretalpropicos@gmail.com – telf. 934 127 161, Ca la Dona, c/ Casp, 38, principal, 08010 Barcelona. Si no teniu e-mail podeu enviar l’adhesió del grup, omplint el formulari web PER ENVIAR ADHESIONS

Log in with your credentials

Forgot your details?