Propera reunió de la Comissió 8 de març 2011, Dimecres 3 de març, 19h a Ca la Dona

La darrera reunió de la Comissió 8 de març serà el dimecres 3 de març  a les 19h. a Ca la Dona. Ja tenim un lema comú: “Nosaltres exigim, unides decidim: les dones contra les retallades socials” i diferents actes  consensuats.

Aquí trobareu  els actes unitaris i  dels col.lectius i organitzacions participants a la comissió i aquí, el manifest unitari.

FEMINISMES, LAÏCITAT I CIUTADANIA: DONES LLIURES, ESTAT LAIC

16 de març a les 19.00 a Ca al Dona

Des del feminisme la Laïcitat  inclou la llibertat de consciència, l’autonomia personal, la recerca del bé comú en un marc de relació de respecte i de convivència pacífica entre totes les cultures i per això li cal la separació entre l’estat i les esglésies de qualsevol signe.

Presentació. Mercè Otero

Taula: Mari Pau Trayner (Dones de l’església); Fatima Ahmed (Ibn Batuta), Eliana Eskenazi

Una persona pot ser religiosa i laica I feminista? Fins a quin punt el laïcisme és l’espai comú que permet la convivència de tota la ciutadania, de qualsevol cosmovisió??
Creieu que estan garantits per igual els drets de totes les creences? Creuen necessària la separació total de l’Estat i les Esglésies? Si la resposta és positiva, quines mesures caldria prendre perquè sigui efectiva?

Creieu convenient i necessària una xarxa forta de suport i desenvolupament del pensament laic, en la qual participin persones de totes les creences?Quin paper pot tenir el feminisme en aquest debat?

Log in with your credentials

Forgot your details?