Dones x Dones- Dona suport a comunicat de les Dones de Negre de Madrid

Dones x Dones- Dona suport a aquest comunicat de les Dones de Negre de Madrid

Mujeres de Negro contra la Guerra – de Madrid _

Comunicado_29 de enero 2017

 

Des de 1964 el 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la Noviolència en record de Ghandi i dels valors que representa.

Dones de Negre, des dels nostres plantejaments feministes, antimilitaristes i noviolents, expressem el convenciment que cal buscar alternatives per aprendre a aconseguir que els conflictes no deriven en més violència, sinó en major equitat i justícia per a la societat civil. La necessitat de la no violència es fa cada vegada més urgent. És alarmant la quantitat de conflictes bèl·lics que hi ha actualment. Alguns d’ells són conflictes oblidats i altres, com la guerra a Síria, més coneguts per les seves conseqüències: els refugiats que arriben a les nostres portes.

No n’hi ha prou amb estar en contra de la violència i les guerres, cal analitzar les causes que les produeixen per poder evitar-les. La tendència dels nostres governs a mantenir els privilegis dels més afavorits amb murs i tanques; les devolucions il·legals dels sense papers; la denegació d’asil violant les lleis internacionals signades; la negació del dret universal a la salut; l’estigmatització d’emigrants des de la creença que treuen llocs de treball o consumeixen els nostres recursos i el retrocés en els drets de les dones són la manera de potenciar valors que responen a un model social de violència fomentant por, control social, masclisme, obediència cega , relacions de poder-submissió, resolució de conflictes amb violència i per la força, i menyspreu cap a les persones que es consideren més febles i diferents.

Denunciem el militarisme de les nostres societats que eduquen en la idea de defensa armada, on la guerra i la violència són les úniques solucions.

Així mateix, manifestem la nostra preocupació pel rebrot de valors masclistes en les aules, l’ús de la violència per resoldre conflictes, l’augment de relacions de poder / submissió entre l’alumnat i el continu retallada en pressupost d’educació per l’ensenyament públic, mentre que augmenta per a la privada. També ens preocupa que seguim sense qüestionar-nos que hagi augmentat de manera considerable el pressupost en defensa.

Dones de Negre volem unes escoles que col·laboren en la construcció d’una societat que lluiti per la pau i per a això considerem que:

És urgent i necessari enfortir el treball d’Educació per la Pau amb perspectiva de gènere, que té com a finalitat la formació de persones “no-violentes” i que hi hagi pressupost i suport per fer-ho possible.

♀ La Noviolència és un camí, un procés, un aprenentatge continu, tant en el personal com en les relacions humanes; és una eina ètica de transformació social, que dóna força als qui la practiquen i treu poder als violents.

♀ Cal que es treballi a l’escola i en la societat per una igualtat que no repeteixi la violència o el poder del patriarcat. Totes i cadascuna de les persones som responsables que al món hi hagi més violència o que aquesta vagi desapareixent.

En aquesta efemèride de celebració de la Pau, ens unim a la campanya Dones d’Estats Units contra la política xenòfoba i masclista de Donald Trump. Com elles, creiem que el programa d’aquest president suposa un retrocés en el camí de la pau i de l’assoliment dels Drets Humans, una mostra més del ressorgir del feixisme al món.

Un país no és més fort pel nombre de soldats que té, sinó pel seu índex d’alfabetització.”

“És veritat que la ploma és més forta que l’espasa, l’educació espanta aquells que fan servir el terror”. “La millor manera de lluitar contra el terrorisme és molt senzilla: educar la pròxima generació“. Malala Yousafzai (nena pakistanesa guardonada amb el premi Nobel de la Pau el 2014)

mdnmadrid@mujerpalabra.net // http://www.mujeresdenegromadrid.blogspot.com/

http://www.mujerpalabra.net/activismo/mdnmadrid/index.htm

2) US INVITA A DONAR SUPORT A LA CAMPANYA DESMILITARITZEM L’EDUCACIO DE LA QUE FORMEM PART

Benvolgudes amigues i amics

Hem començat un any amb moltes notícies en relació al camí de la desmilitarització de la nostra societat.

De les bones notícies en relació a la creació d’un codi ètic per a fires i certàmens a Girona, rebem amb gust la novetat que el 2016 va ser el primer Festival de la Infància de Barcelona sense presència de forces armades.

Tot fruit de les diverses mobilitzacions i acompanyament de persones, col·lectius, entitats i plataformes al llarg del territori.

Però en dies recents ens trobem amb que el Saló de l’Ensenyament organitzat per la Fira de Barcelona i coordinat pels Departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, no només no ha retirat la invitació al Ministeri de Defensa sinó que ha acceptat l’ampliació de l’estand de reclutament a gairebé tres vegades l’espai de l’any passat.

Amb tot això, es fa evident l’incompliment a les resolucions institucionals del Parlament de Catalunya i del Ple Municipal de Barcelona.

En aquest enllaç podeu llegir el comunicat que el dia d’avui hem donat a conèixer sobre aquest lamentable fet

A més us enviem algunes publicacions que els mitjans de comunicació han realitzat sobre el tema:

Us animem a començar a difondre per tots els mitjans el nostre posicionament (reproducció del comunicat en blogs, webs i xarxes socials) i a estar pendents de les accions que us anirem informant per seguir avançant per una Educació Desmilitaritzada.

Les Armes No Eduquen, les Armes Maten

 

Salutacions

Log in with your credentials

Forgot your details?