dimarts 17 de gener, 18h, visitem expo: Claude Cahun al Palau de la Virreina

claude cahun, expo a la Virreinaanem a l’expo! t’apuntes?

Al Palau de la Virreina, hi ha una exposició dedicada a la francesa Claude Cahun (1894-1954), pseudònim de Lucy Schwob. Junt amb la seva parella la dibuixant Suzanne Malherbe van formar part de la burgesia intelectual parisenca. Poeta, fotògrafa, traductora, assagista i, sobretot, activista revolucionària proto-queer.

quedem: dimarts 17 de gener, 18h visita guiada. Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, al Palau de la Virreina, La Rambla 99, Barcelona (mapa)

Exposició del 28 d’octubre 2011 fins el 5 de febrer del 2012. Entrada gratuïta. De dimarts a diumenges i festius, de 12 a 20 h

Aquesta exposició ha estat organitzada pel Jeu de Paume, París, i coproduïda amb La Virreina Centre de la Imatge, Barcelona, i The Art Institute of Chicago. La mostra inclou, a la Sala Xavier Miserachs, la pel·lícula Playing a Part: the story of Claude Cahun (direcció de Lizzie Thynne, Regne Unit, 2011) que combina imatges d’arxiu poc vistes amb imatges actuals i imita l’estil surrealista de la fotògrafa.

Activitats paral·leles exposició:4 sessions per actualitzar la figura de l ‘artista destacant la seva vigència amb relació a pràctiques i discursos contemporanis, que han anat traient a la llum, i complementant, les múltiples facetes de la seva pràctica creativa.

Sessió 3. PARÍS ERA UNA DONA Dimarts 10 de gener de 2012, a les 19 h. Espai 4 – Projecció. Paris Was a Woman és una pel·lícula que retrata la comunitat creativa de dones escriptores, artistes, fotògrafes i editores de la Rive Gauche de París a les primeres dècades del segle XX, quan París era la major capital cultural. A partir d’una extensa investigació i de pel·lícules descobertes recentment, la pel·lícula utilitza una íntima manera de narrar, compaginant entrevistes amb anècdotes.

Sessió 4. SURREALISME (I) QUEER Dijous 19 de gener de 2012, a les 19 h. Espai 4. Prenent com a punt de partida la vinculació de Cahun al surrealisme, aquesta sessió explora el que podríem denominar “surrealisme queer” a partir de les  pel·lícules de Steven Arnold.

Més informació sobre Claude Cahun (info de l’expo Virreina web):

L’obra fotogràfica de Claude Cahun (pseudònim de Lucy Schwob, 1894-1954), durant molt de temps desconeguda, gaudeix actualment d’una gran rellevància, tal i com ho demostren les nombroses exposicions que se li han dedicat en els darrers vint anys i la proliferació de treballs de referència. Aquesta retrospectiva, la primera d’aquesta envergadura en els darrers setze anys, té com a objectiu no només mostrar la unitat i la diversitat d’un recorregut artístic, sinó també inscriure aquest recorregut dins el conjunt d’un periple intel·lectual la singularitat i l’audàcia del qual troben avui un ressò significatiu.

Claude Cahunhttp://es.wikipedia.org/wiki/Claude_Cahun

Claude Cahun a la Virreinahttp://virreinacentredelaimatge.bcn.cat/claude-cahun

Vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=08icEkG2pMM&noredirect=1

Log in with your credentials

Forgot your details?