Fem la República Catalana…Independents del patriarcat. Projecte participatiu

independentspatriarcat-1Des de Feministes per la Independència us volem presentar el nostre projecte de construcció de la nova república catalana, des d’una mirada feminista, compromesa amb la igualtat com a garantia de progrés social i justícia per a Catalunya. A més de la nostra web regular (http://feministesperlaindependencia.cat/) acabem de fer-ne pública una de nova presentant la nostra proposta de país (‘Independents del patriarcat‘), que obrim ara a la discussió de tothom: https://independentsdelpatriarcat.wordpress.com/

Es tracta d’un espai interactiu, on es poden fer comentaris per enriquir les propostes que aspiren a fer una nova república inclusiva per a tothom, que defensi la igualtat de dones i homes, que ens permeti deixar enrere l’organització social patriarcal. Es tracta d’un projecte fruit de més d’un any de treball, amb moltes trobades obertes i seminaris per a discutir diferents temes (http://feministesperlaindependencia.cat/que-fem/). El principal objectiu és reivindicar i exigir que cal incorporar la transversalitat de gènere des del primer moment de la república catalana i garantir la participació de les dones en tots els espais.

El conjunt de mesures que proposem no pretenen cobrir tots els àmbits d’acció pública sinó incorporar la mirada de les dones, per tal que el compromís amb la igualtat de dones i homes es materialitzi des del primer dia de la construcció de la nova república catalana. Les polítiques d’igualtat han de ser una qüestió d’Estat ja que no hi ha democràcia sense les dones ni sense la perspectiva de les dones. Dotem de contingut la desobediència, fem que la rebel·lió democràtica serveixi per garantir una vida digna i lliure als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

La nostra proposta s’estructura al voltant de treis eixos vertebradors principals, que inclouen un seguit de denúncies, reivindicacions i propostes, i s’acompanya d’un Preàmbul. Els tres eixos que considerem cabdals són: Qualitat Democràtica; Drets i Llibertats; Sostenibilitat de la Vida. Ens agradaria molt comptar amb la vostra opinió sobre les diferents propostes. Llegiu-les, comenteu-les directament a la web (Qualitat Democràtica, Drets i Llibertats, Sostenibilitat Vida), feu-ne de noves. La vostra opinió i aportacions ens interessen moltíssim!

indepespatriarcatFeministes per la Independència som un grup de dones obert a la participació de totes les dones que vulguin col·laborar en aquesta tasca col·lectiva. Tenim un any i mig d’història com a grup però les nostres activistes tenen una llarga militància en el moviment feminista i en altres moviments socials. Moltes de nosaltres estem també vinculades a entitats socials sobiranistes. Com a grup, hem col·laborat amb vàries d’aquestes entitats. Per exemple, som co-autores del Llibre de Colors d’Esquerres per la Independència (http://construimel9pais.cat/wp-content/uploads/2015/05/patriarcat.pdf), hem participat en vídeos elaborats per Òmnium (http://feministesperlaindependencia.cat/2015/08/24/video-feminisme-independencia/), en debats de El País que Volem (http://feministesperlaindependencia.cat/2015/05/29/com-fer-un-sistema-electoral-equitatiu/), en l’organització de la Via Lliure del 2015, etc. i hem fet vàries trobades amb les dones escoceses de Women for Independence.

Us esperem!

Salut, feminisme i república,
Feministes per la Independència (FxI)
Ens trobareu a Ca la Dona: Ripoll 25, Barcelona

Log in with your credentials

Forgot your details?