In memoriam. Victòria Sau Sánchez (Barcelona 1930 – 6 de novembre 2013)

DSC_0115_RETALLIn memoriam. Victòria Sau Sánchez (Barcelona 1930 – 6 de novembre 2013)

Investigadora feminista. Ha estat una dona profundament original, radical i única en el seu pensament, que ha dedicat la seva vida a reflexionar i denunciar les bases del sistema patriarcal alhora que ha formulat camins innovadors d’anàlisi. Entre els seus llibres destaquen el Diccionario ideológico feminista (1981) y el Vacio de la maternidad (1995).

Com a psicòloga i professora va portar a terme una tasca indispensable que li va permetre fer moltes amigues fidels fins l’últim moment. Ha estat un referent indiscutible del feminisme i va ser “Mentora” en el 1r. Congrés de les Dones de Barcelona (1999) i va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona (2004) i la Creu de Sant Jordi (2007). Les dones del moviment feminista li van retre homenatge a les Jornades “Les dones sabem fer i fem saber” (2006).

Properament, volem organitzar un acte de reconeixement en la seva memòria per honorar la seva persona i poder expressar el nostre dol i tota la nostra estimació. El seu cos descansa a Sòria com era la seva voluntat.

El nostre agraïment pel seu llegat del fons documental a Ca la dona

*****

Alguns enllaços: Entrevista a la revista MYS, núm.15 primavera 2005

Diccionario Ideológico Feminista: online

Bibliografia a l’editoria Icaria: Victoria Sau Sánchez

Log in with your credentials

Forgot your details?