18/04:. [JORNADA] La visibilitat feminista: reptes i aliances

JORNADA

La visibilitat feminista: reptes i aliances

 

18 d’abril de 2018, de 9.30 a 14.30 hores
Espai Francesca Bonnemaison
Sant Pere més Baix, 7 – Barcelona

 

La jornada, realitzada en el marc de la campanya institucional del 8 de març, dia internacional de les dones, pretén fer explícit l’androcentrisme i la invisibilitat de moltes de les aportacions de les dones en la societat. Per tant, la jornada vol donar un reconeixement a la participació, protagonisme i experiències de les dones com un element clau pel desenvolupament i la transformació de la societat per una raó de justícia i també pel seu rol actiu, creatiu i transformador en la cultura, en les economies, en la cura i criança, en la demografia, en el benestar, en el lideratge i en les creences.

Un altre element que vol tractar la jornada és el paper polític i públic de cadascun dels canvis que estant aportant les dones en els diferents àmbits de la societat. La seva acció col·lectiva i política està modificant les normes i regles d’una societat patriarcal que està quedant obsoleta per cada pas endavant que fan les dones com a col·lectiu.

Reforcem moltes de les afirmacions que des del camp de la investigació, la comunicació, la sociologia i la política ja estant constatant el protagonisme de les dones i la seva acció col·lectiva com principal motor de canvi i transformació el món actual. Per tant, una oportunitat per posar el valor dels estereotips associats culturalment a un sexe com l’emoció, la naturalesa, l’amor, la cura, el cos, la intuïció, la imaginació, com elements claus i essencials per fer una vida més digna i més vivible per elles, les dones i per tothom. Feminitzar la societat o una societat feminista necessàriament ha de posar la vida al centre de les prioritats.

Programa

 

9.15 h

 

De 9.30 a 9.45 h

 

Recepció

 

Benvinguda a càrrec d’Antoni Garcia i Acero, diputat d’Igualtat i Ciutadania

De 9.45 a 11.30 hConferència inaugural “Sororitat i acció col·lectiva, el camí cap a una vida feminista”,  a càrrec de Marcela Lagarde y de los Ríos, acadèmica, antropòloga i investigadora mexicana, especialitzada en etnologia, representant del feminisme llatinoamericà.
D’11.30 a 12 hPausa-esmorzar
De 12 a 13.30 hTaula rodona “Reptes i aliances per la transformació d’un món feminista“. Participants:

  • Núria Vergés Bosch de Dones Tech.
  • June Fernández de Pikara Magazine.
  • Judit Casas Pardiñas de Som Energia. 
  • Clara Guasch Fortuny de Cocoro FemmeFleur.
De 13.30 a 14 h

 

Recital poètic a càrrec de Mireia Calafell Obiol

 

INSCRIPCIONS

La inscripció a aquesta jornada es farà per una d’aquestes 2 vies (només cal utilitzar la que correspongui):

  1. Pels treballadors/treballadores municipals, mitjançant Gestforma en aquest enllaç 
  2. Per entitats i personal no vinculat a l’ajuntament en aquest enllaç

Si teniu cap consulta sobre el procés d’inscripció, podeu adreçar-la a o.doneslgtbi@diba.cat 

Log in with your credentials

Forgot your details?