La Gran Pantalla, Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona

La Gran Pantalla

Barcelona acollirà, del 6 al 9 de juny de 2019, La GRAN pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran. Aquest nou certamen cultural serà gratuït i es celebrarà als Cinemes Girona, una de les sales referents de la ciutat.

Aquest festival, de caràcter únic a Barcelona, vol oferir un espai per a la gent gran i, alhora, cerca convertir-se en un lloc de trobada cinematogràfica intergeneracional que permeti desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans que difonen els mitjans d’informació massiva, especialment, la televisió i la publicitat.

D’aquesta manera, tenint com a focus temàtic la representació de la gent gran, el Festival busca relats que contribueixin a generar noves lectures i discursos, per anar més enllà de les representacions convencionals que solen associar-se a aquesta etapa de la vida i diversificar les mirades existents. Així mateix, es posaran en pantalla interseccions poc visibilitzades, com ‘gent gran LGTBIQ+’, ‘gent gran migrades’ i ‘gent gran i feminismes’, entre altres.

El diumenge 9 de juny, a les 18h, als Cinemes Girona, tindrà lloc el col·loqui sobre Gent gran i feminismes després de la projecció de la pel·lícula ‘Menopausa rebel’.

Posterior a l’exhibició de la pel·lícula tindrà lloc un col·loqui amb convidades del món de la cultura i de l’acció social al costat de les quals reflexionarem entorn de la sexualitat, els estereotips i els grans desafiaments que enfronta el cos femení quan envelleix, tant en la societat com en la indústria cinematogràfica.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?