Mercè Molina síndica de greuges de Barcelona 2016

FOTO_MERCÈ_MOLINA_i_GARCÍA Les companyes de Dones Juristes presenten la candidatura de Mercè Molina per a ser Síndica de Greuges de Barcelona. Segur que moltes la coneixeu del moviment feminista i de Ca la dona… Us animem a recolçar aquesta candidatura, tenim temps fins el 15 d’abril!Les votacions individuals es fan aquí, cal estar empadronada a Barcelona: Dóna suport Mercè Molina

i les votacions de les d’entitats aquí

Carta Dones Juristes presentant candidatura:

Benvolgudes,

Per mitjà d’aquesta carta ens adrecem a vosaltres per comunicar-vos que l’Associació Dones juristes ha presentat la candidatura de Mercè Molina i Garcia al càrrec de Síndica de Greuges de Barcelona.

La nostre companya Mercè Molina i Garcia té una vasta experiència en l’àmbit jurídic, amb especial dedicació a la defensa dels drets de les dones, menors i famílies; la defensa dels drets civils i la lluita contra les discriminacions i desigualtats socials.

A més de ser advocada, des de 1977, és mediadora des de fa 16 anys. Aquesta especialització li atorga capacitat de diàleg i empatia per la resolució de conflictes de la forma més equilibrada i justa possibles, qualitats que creiem són indispensables dins de la tasca d’una Síndica de Greuges.

Ha presidit l’Associació Dones Juristes i des de l’any 2.000 és la Responsable de la Comissió de Família.

Destaquem la seva lluita per combatre la violència masclista, motiu del seu treball constant en tots els àmbits i en diferents espais. Va ser promotora de la creació del Torn d’Ofici contra la Violència domèstica del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i va ser fundadora, el 1999, de l’Espai dels Drets, de Ca la Dona. A més de ser coautora, entre d’altres, de l’Avantprojecte de Llei dels drets de les dones per a l’eradicació de la violència masclista.

Per la seva trajectòria i compromís amb els drets humans i el feminisme estem convençudes que exercirà com a Síndica de Greuges de forma reeixida i beneficiosa per a tota la ciutadania de Barcelona.

Des de l’Associació Dones Juristes per tant, us animem a donar suport a la candidata que presentem amb molta il·lusió i convicció, sumant-vos com a entitat a la nostre iniciativa i proposta. La nostre candidata està a la vostre disposició per aclarir qualsevol dubte i/o consideració que estimeu convenient. Podeu localitzar-la a través del correu electrònic de l’Associació Dones Juristes (info@donesjuristes.cat).

Les institucions o associacions que vulguin donar suport a una candidatura hauran d’enviar mitjançant un formulari un document que demostri que estan constituïdes legalment i amb domicili legal a Barcelona, el nom del seu representant legal i el nom de la candidatura a la qual donen suport, tot manifestant els motius del seu suport.

El formulari el podeu trobar en : https://w10.bcn.es/APPS/irsconsultesWeb/continuar.executant.do?i=c&origen=PROPOSTES_SINDICATURA_GREURES&detall=4628

També poden votar les persones empadronades a la ciutat de Barcelona, per tant agrairíem, si ho considereu oportú, que en feu difusió entre les vostres sòcies i simpatitzants:  thttps://ajuntament.barcelona.cat/eleccionssindicaturadegreuges/ca/candidate/6/

Aprofitem l’avinentesa per fer-vos arribar la nostra salutació més cordial.

Celeste I. Arella Scheines

Presidenta

Dones Juristes

PDF

<strong><a rel=”attachment wp-att-1237″ href=”https://www.caladona.org/2009/04/25-dabril-1130-en-record-de-lanna-bosch-i-pareras-1950-2009-dones-que-alimenten-la-vida/428-revision/”><img src=”https://feministesperlaindependencia.files.wordpress.com/2015/12/img-20151129-wa0028.jpg” alt=”IMG-20151129-WA0028″ width=”133″ height=”177″ /></a>Feministes per la Independència</strong> hem presentat proposta a les Jornades Feministes juny 2016 comptant amb la<strong> Comissió antipatriarcal del SEPC i la Sectorial Dones de l’ANC. </strong>
<strong>Dilluns 4 d’abril a les 18:30h reunió de treball a ca la dona per preparar aquesta participació conjunta a les Jornades. Treballem per vincular altres grups de dones al procés de treball fins les jornades. Si t’interessa, contacta’ns!</strong>
<strong></strong>Proposta presentada: <strong>Una Constitució Política Feminista de l’Estat</strong>
<strong></strong>“Juny 2016. Estem immerses en un procés constituent.Les dones sabem que en els moments de canvi constitucional la nostra presència i les nostres perspectives són crucials perquè aquests moments representen una finestra d’oportunitats per avançar en l’equitat, la justícia i la llibertat. És imprescindible, doncs, que la veu de les dones sigui present en els debats i que aquesta veu sigui radicalment feminista, tal com subratlla el leitmotiv d’aquestes jornades.
És per aquest motiu que, <strong>davant la situació política actual, fem una crida a dones de diferents espais, experiències i procedències que vulguin treballar conjuntament per aconseguir que qualsevol procés constituent respongui a les necessitats i expectatives de les dones</strong>.
Un espai per juntar-nos diferents mirades, deferents veus, i prendre la paraula com a subjectes amb veu pròpia i formular una constitució feminista que obri el debat sobre temes fins ara silenciats de la discussió pública però que són vitals perquè qualsevol procés constituent ens permeti arribar a una constitució que ens sentim nostra i no sigui fruit d’un pacte entre homes del que en quedem excloses.
Una proposta de Constitució Política Feminista de l’Estat dirigida, com diuen les bolivianes de <strong>Mujeres Creando</strong>, al <strong>“país impossible que milers de dones construïm tots els dies”</strong>.
En definitiva, tant si es vol una república catalana independent com si es prefereix un nou encaix territorial dins l’Estat espanyol, com ens imaginem una constitució de les dones i per a les dones? Com seria una constitució feminista? Sens dubte, una constitució que ens garanteixi viure en llibertat, la sostenibilitat de la vida i el dret al propi cos en totes les seves dimensions. Proposem així una acció que és transversal als tres eixos de les jornades. Treballem juntes per aquesta constitució feminista!”
<a rel=”attachment wp-att-1465″ href=”https://www.caladona.org/escola-feminista/efe2010/contingutssubjecte-politic-del-feminisme/1459-revision-5/” target=”_blank”><img src=”https://feministesperlaindependencia.files.wordpress.com/2016/02/logo_alargado_transparente_web-300×200.png” alt=”logo de les jornades feministes juny 2016″ width=”130″ height=”86″ /></a><strong>Quan i on</strong>: <a href=”http://jornadesfeministes2016.blog.pangea.org/” target=”_blank”>Jornades Feministes 2016</a>
el 3, 4 i 5 de juny 2016 <a href=”http://jornadesfeministes2016.blog.pangea.org/jornades-feministes-2016/lloc/” target=”_blank”>a Barcelona</a>
<a href=”http://feministesperlaindependencia.cat/” target=”_blank”>Feministes per la Independència (FxI)</a>

Log in with your credentials

Forgot your details?