8M en cartell


FONS DEL CENTRE DOCUMENTACIÓ DE CA LA DONA 

Prendre partit, posar el cos, prendre els carrers, okupar l’espai són accions polítiques i artístiques de les quals el cartellisme n’és el millor testimoni. Davant d’una producció visual publicitària que inunda el nostre imaginari al servei del capital, els cartells polítics dels moviments socials i antisistema esdevenen eines de resistència, contra-imaginaris, propostes dissidents davant la norma visual. Els cartells dels diversos moviments i accions dedicats al 8 de març constitueixen la memòria material d’una revolució imparable, constant i inevitable com ha estat i segueix essent la realitzada per les dones i per tots aquells cossos dissidents disconformes amb el sistema patriarcal capitalista.


En aquest cas, les companyes de FemArt hem volgut recollir, la selecció de cartells feta per les membres del Centre Documentació de Ca la Dona, sense seguir cap ordre cronològic ni espacial. Els cartells i els seus missatges es troben encara, en un estat reivindicatiu, insistent i persistent aliè a cap cronologia tradicional. Qualsevol d’aquests cartells ens parla d’una realitat i una lluita encara no exhaurida. Qualsevol d’aquests cartells és encara vigent i d’extrema actualitat.

Durant tot el mes de març, podeu visitar una selecció dels cartells creats amb motiu d’aquesta efemèride  pel moviment feminista i altres organitzacions de dones, lesbianes i trans. El Fons de cartells de Ca la Dona recopila exemplars des dels anys 70’ fins a l’actualitat, fonamentalment de Catalunya i de la resta de l’estat i del món.

Com tots els documents de memòria, aquesta exposició us convida també a fer un acte de record: molts d’aquests documents no tenen data ni autoria, si en coneixes alguna anècdota o informació agrairem que ens ho facis arribar a: mostrafemart@gmail.com i centredocumentacio@caladona.org

Al centre de documentació tenen un fons molt ampli de cartells de grups, col·lectius, institucions… Ens alegrem poder mostrar-ne una petita part!

Log in with your credentials

Forgot your details?