#NiUnaMenos

Avui #3J volem recordar que #NiUnaMenos, va ser el lema de la convocatòria d’una marxa el 3 de juny del 2015 a l’Argentina que va fer història. La societat sencera va sortir als carrers desbordant totes les expectatives de les organitzadores. Es va visibilitzar l’existència de les violències masclistes fora de les quatre parets de la llar.

L’origen d’aquesta frase #NiUnaMenos, la trobem al març d’aquest mateix any quan un petit grup de comunicadores i activistes feministes argentines van organitzar una marató de lectura a la Biblioteca Nacional sota el lema #NiUnaMenos. Però encara hem d’anar l’any 1995, quan Susana Chávez, poeta mexicana, va escriure un poema amb la frase “Ni una morta més” per a protestar pels femicidis duts a terme en Ciutat Juárez. En 2011, la van assassinar per ser dona.


Aquestes mobilitzacions massives van reforçar sens dubte, a tot el món, el treball històric que els moviments feministes feien en defensa dels drets de les dones i especialment de l’abordatge de les violències masclistes, però també podem afirmar que avui, arreu del món, estem molt lluny de què les violències masclistes siguin una prioritat política i comunitària, així ho demostren les deficiències en les polítiques públiques i en la mancada corresponsabilitat social per a transformació de valors.


Les feministes seguirem sortint al carrer i posarem el focus en l’autoorganització i autodefensa feminista envers les violències masclistes.

En aquest article podeu llegir més sobre #NiUnaMenos.

Salut i feminisme!

Log in with your credentials

Forgot your details?