Nou recompte #OnSónLesDones. Especial 8 de març de 2020

Creix la paritat als mitjans, durant la quinzena de l’1 al 14 de març? Quin efecte ha tingut el 8 de març a l’hora de reflectir l’opinió de les dones? #OnSónLesDones hem recomptat els espais d’opinió dels mitjans amb més difusió a Catalunya i n’hem fet un informe.

Hi demostrem que, durant aquesta quinzena:

  • En ràdio i televisió, tots els espais d’opinió de titularitat pública han estat paritaris (48%).
  • Pel que fa a les ràdios, els programes Aquí, amb Josep Cuní i El món a RAC1 han tingut un 27% de tertulianes. Ambdues emissores són de titularitat privada. 
  • En la premsa en paper, de titularitat privada, les opinions signades per dones han representat el 25%, tret del 8 de març, en què la xifra es “dispara” fins al 36%.
  • En els mitjans digitals, també privats, les opinions signades per dones es mantenen en la franja baixa (24%), i només el 8 de març repunten màgicament fins a la paritat (43%).

A més, mostrem amb xifres com tots els mitjans, al marge de la seva titularitat, continuen donant veu gairebé en exclusiva a les persones blanques. Sembla que no han entès el lema de la convocatòria d’aquest #8M: Juntes i diverses.

També proposem una solució per acostar els mitjans a la realitat: complir la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva entre homes i dones (article 25).

Llegiu aquí i compartiu l’informe Recompte #8M: Un dia a l’any, no s’hi val.

Log in with your credentials

Forgot your details?