Orgull bollero, fem nostre el 28J

Aquest diumenge és 28 de juny, una data que oscil·la entre la tempesta que ens empeny a  una constant reivindicació necessària, i un oasis carregat de festivitat, el qual aquest any quedarà diluït per la “nova normalitat”, allunyant-nos dels espais palpables, des d’on ens reconeixem i ens fem visibles.

L’origen d’aquesta data ens aterra tot allò que li hem guanyat a l’heteropatriarcat, però també ens alerta sobre un pols etern, que sovint amenaça sota l’aparença de partit polític concret, i d’altres, simplement, per pensaments i pràcriques neofeixistes que mai han acabat de marxar de les nostres realitats.

Des de Ca la dona, espai d’acció feminista de dones, lesbianes i trans, us animem a participar en els actes altaveu de les lluites per defensar uns desitjos, uns cossos i un carinyo que subverteixen una norma la qual no ens volem adaptar.

Des de l’àmbit local, i amb la mirada global, apostem per una sexualitat lliure i respectuosa, que s’allunyi de la toxicitat de l’amor romàntic. De la mateixa manera, no volem que ningú empresoni a cap companya al territori d’un cos on no s’hi reconeix. Així, sense perdre de vista privilegis, i la importància de no renunciar a la nostra identitat de “dona”, “lesbiana” o “bisexual”, en els darrers anys, podem dir amb orgull que ens hem nodrit de l’aliança amb les companyes “trans”, per trobar-nos juntes com a contrapunt d’un món que, molt contràriament, al rentat de cara que ens mostra, continua atacant-nos, de vegades de cara, i d’altres, subtilment, per l’esquena.

Alhora, els 28J no es viuen de la mateixa, si l’empremta de la teva pell indica que ets d’un indret colonitzat, o si la teva herència és colonitzadora. O si ets de classe benestant o si aconseguir menjar o un lloc on dormir és un problema matemàtic quotidià, on mai surt en verd el resultat final. El 28J però, no és tan sols una data, sinó que radica en l’esforç quotidià de totes aquelles, que des de l’àmbit personal, ja sigui la llar, la rereguarda o en les relacions que intentem construir, reivindiquem cada espai públic que ocupem i ens interpel·la.

Defensem l’autoorganització i la presència LGTBI a primera línia, perquè, com a protagonistes de les nostres vivències i experiències, sabem el que volem i no necessitem que ningú ens salvi, sinó que se’ns escolti i se’ns acompanyi fins que caiguin tots els murs que encara avui ens intenten invisibilitzar.

REIVINDIQUEM EL 28J CADA DIA, ON LA PRESÈNCIA DE LES DONES, LESBIANES I TRANS, SIGUI MOTOR DE CANVI EN CADA ESPAI D’ACCIÓ I DE REPRODUCCIÓ, D’AMOR I DE LLUITA!

Log in with your credentials

Forgot your details?