Prou impunitat!

vullvolem4A qui llegeixi aquest escrit:

Les dones que es trobin en situacions de violència masclista i les persones del seu entorn poden trucar les 24 hores del dia i tots els dies de l’any al telèfon 900 900 120, telèfon gratuït i confidencial de la Generalitat Catalunya. Informa’t: drets

És insuportable viure dia a dia la intensificació bestial de la violència patriarcal que va ampliant amb total impunitat els atacs contra les dones. Des del mes de maig, hem superat, mes a mes, les tràgiques estadístiques del 2014 i sembla que l’agost anem camí de fer el mateix.

Al Regne d’Espanya, en 2 mesos han estat assassinades 34 dones i criatures a mans d’homes masclistes, parelles, ex-parelles, pares o fills i sumen 64 des de gener, als Països Catalans són 28 les dones i criatures assassinades, 14  a Catalunya, en el que portem d’any (el 2014 foren 15). Sense comptar el cas de la veïna de Sabadell assassinada a Holanda en anar a recuperar les seves 2 criatures petites.

A Feminicidio.net (àmbit R.Espanya) i a La Directa (àmbit PPCC) es compten tots els casos d’agressions, també els que l’estadística oficial patriarcal es resisteix a comptar, com el cas de la Laura, amiga de la Marina, assassinada a Cuenca en acompanyar-la a recollir les seves pertinences.

Homes, ens esteu matant! Què hem de fer?

No ens en tenim prou amb les mostres de solidaritat i les lamentacions. Necessitem tots els recursos per a acabar amb aquesta violència que assassina també les nostres filles i fills per fer-nos més mal. Necessitem que d’una vegada per totes l’eradicació de la violència masclista sigui una qüestió d’Estat, que tothom se’n senti responsable. Políticament és una qüestió que afecta a totes les estructures d’estat (presents i  futures): serveis de salut, de justícia, policials i de seguretat, educatius, serveis socials, ocupació…per tant PROU RETALLADES en les polítiques de prevenció, detecció, reparació, protecció i lluita vers les violències masclistes!

De veritat ens podem permetre més dones assassinades a mans de marits, ex-marits, fills, familiars, ex-amics…es suïcidin o no desprès? Prou prejudicis i estereotips masclistes que reafirmen l’ordre social injust!

Prou agressions, prou maltractaments, prou explotacions, prou assassinats, prou complicitat, prou victimitzar-nos, prou d’ignorar a totes les que ja no hi són, prou terrorisme masclista, prou impunitat!

No tindrem un país lliure, si les dones no som lliures!

P.D: El feminicidi al codi penal del proper estat català!

16 agost 2015 (actulitzat a 19/08 per afegir la veïna de Sabadell)

FxI, Barcelona

+ informació. Algunes lectures per si no t’acabes de creure que estem parlant de terrorisme masclista:

infolibre, per Núria Varela: El machismo mata, la hipocresía lo alimenta (agost 2015)

la directa.cat, per Celia Castellano  “No hi som totes, falten les mortes” (febrer 2015)

anuari Media.cat, per Anna Boluda: CAU UN 32% LA PROTECCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE (anuari 2014)

la directa.cat, per Rubèn Sanchez Ruiz: Violència masclista institucional (novembre 2014)

Log in with your credentials

Forgot your details?