Recomanacions Biblioteca: Claire Bretécher i altres històries il·lustrades

La setmana passada ens va deixar la gran artista Claire Bretécher (1940-2020), pionera en les il·lustracions satíriques i vinyetes crítiques, va ser una de les primeres dones dibuixantes publicada i amb una crònica regular en revistes d’abast nacional a França (PiloteLe Nouvel Observateur…).

Coneguda pels seus personatges AgrippineCellulite i Los Frustrados, se la considera una artista feminista , encara que ella declarava que no li agradava la militància. Va inspirar generacions de ninotaires  i lectores. El seus traços falsament descurats i la urgència del seu dibuix han donat  forma a idees i reivindicacions encara vigents.

A la biblioteca podeu consultar diverses obres de Bretécher (en francès) i recomanem també:

– Comando Malva d’Olga Peral Carmona (il·lustració) i Pilar Bellver (guió), que ja va per la seva 2a edició, una història apassionant sobre dones de totes les edats i condicions socials que s’organitzen perquè estan fartes de veure que les coses canvien poc en la nostra societat masclista, misògina i racista.

– Unas bollos de cuidado (i Más bollos de cuidado) de Alison Bechdel (historietista ultra coneguda pel seu “test de Bechdel”), una crònica del lesbianisme a Amèrica del Nord, veritable referència en el món de la il·lustració feminista.

– Alícia en un món real d’Isabel Franc (idea i guió) i Susanna Martín (adaptació gràfica), la història d’una dona i de com viu el seu càncer de mama. Un visió plena d’humor sobre un tema greu, viscut per moltes persones.

Recordeu sempre que a la Biblioteca estem a la vostra disposició per a consells i recomanacions.

Log in with your credentials

Forgot your details?