Record a Cynthia Cockburn

Cynthia Cockburn va morir el passat 12 de setembre. Feminista, activista per la pau des de feia més de 20 anys amb Dones de Negre, i important investigadora sobre els temes de militarisme, bel·licisme, pacifisme i violència i masculinitat des de 1995. Ha estat un referent valuós per Dones x Dones i va venir a parlar a Ca la Dona en diverses ocasions.

Les dones que l’hem coneguda hem tingut la gran sort d’aprendre amb ella com ser constructores de pau per mitjà del seu treball com investigadora en l’àmbit de les ciències socials. No solament per les seves aportacions intel·lectuals, sinó principalment per la seva manera d’abordar qualsevol tema amb una mirada ample, i no subjecte a prejudicis o pensaments preconstruïts; la seva gran actitud, aptitud i capacitat d’escolta vers les opinions i pràctiques de les persones entrevistades per tal de no deformar o disminuir les divergències i comprendre-les millor; l’esforç per crear ponts i lligams entre les persones entrevistades per fer avançar el pensament i l’acció en el procés de la recerca; el reconeixement del coneixement rebut amb les informacions transmeses per les persones entrevistades i el retorn de les opinions expressades abans de la publicació de qualsevol recerca per tal de verificar si no les havia deformat.

L’experiència viscuda per la Cynthia com activista per la pau, la mirada d’arrels feministes, els seus coneixements teòrics i pràctics sobre els moviments per la pau i les seves reflexions sobre l’entramat que configura la construcció de la violència i la masculinitat – tant en temps de pau com en temps de guerra – en fan un referent per a l’acció per a totes nosaltres feministes.

La seva manera de viure i la seva valentia també ens és un exemple polític de com afrontar la mor enfront de les traves envers l’eutanàsia.

Log in with your credentials

Forgot your details?