Especial 25 de novembre a la web de Ca la Dona – novembre 2006

Dia internacional de la no violència contra les dones. 25 de novembre 2006 – L’ESPECIAL WEB

Sentir i Dir la Violència . Sentir i Dir la Llibertat.

SENTIR és la primera eina que tenim les dones per protegir-nos, per identificar les violències i l’abús. Escoltar i donar valor a allò que sentim. Sentir el propi espai, sentir-lo en el cos, en la casa, al carrer, al món. Sentir que podem estar en risc, que el nostre espai, la nostra vida, el nostre cos, la nostra creativitat i estar en el món, estan en perill. Sentir que volem estar bé. Sentir que la nostra vida és a les nostres mans, viure-la en llibertat.

DIR allò que ens passa és un pas decisiu per acabar amb les violències i l’abús. Dir com a manera de donar-nos autoritat, poder rebutjar el que ens fa mal i apropar-nos al que ens és beneficiós. Dir les violències tal com les vivim, dir la llibertat des de nosaltres. Donar valor al nostre llenguatge sobre les violències i sobre la llibertat. Conèixer i afirmar la pròpia veu. Dir-ho a altres dones per compartir, per crear nous camins plegades. Dir el món sense violències contra les dones.

Per sentir i dir la violència i la llibertat no en tenim prou amb la igualtat de drets, no en tenim prou amb les lleis. Tot i així, hem treballat i treballem per la millora de les mesures socials i jurídiques. Aquest any tenim pendent d’aprovació la Llei dels drets de les dones contra la violència masclista, amb la que es van comprometre els tres partits que ara tornaran a governar a Catalunya. També ens mantenim vigilants respecte a l’aplicació de la Llei Integral que ja es va posar en funcionament a nivell estatal, especialment pel que fa a la dotació econòmica i a les mesures d’atenció i prevenció.

Sentir i Dir la Violència i la Llibertat en totes les llengües, cultures i territoris, amb la sororitat que escurça la distància. Diem i Sentim les propostes de pau i contra les violències i el feminicidi de les dones de Ciutat Juárez, de Colòmbia, de Palestina-Israel, de l’Iraq, de l’Afganistan, de Catalunya… Veus de dones d’arreu del món que treballem per la pau i diem, juntes:
m’escolto, t’escolto, ens escoltem, escolteu-nos

Podeu passar a recollir cartells per Ca la Dona. El podeu veure, també, a www.caladona.org – El CARTELL

CONCENTRACIÓ A BARCELONA DISSABTE 25 19h30 Plaça Sant Jaume,
i a moltes poblacions a les places de la vila al migdia o al vespre
.

Xarxa de Dones Feministes contra la Violència

ESPECIAL 25 DE NOVEMBRE A LA WEB DE CA LA DONA!

Log in with your credentials

Forgot your details?