Vaga educació pública dijous 9 de maig

escolaxapaHola companyes, ust passo cinc cèntims del per què la vaga de demà del sector de l’educació pública.(Vicky Moreno, ensenyant)

Demà dijous 9 de maig, hi ha una vaga unitària dels sindicats USTEC.Stes, CC.OO. UGT. Sindicat d’estudiants, principalment. També la comunitat educativa coneguda com a MareaGroga convoca a la vaga #9Maig (seguir el compte a twitter)

Els  motius:

•    Contra la LEC: que continua aplicant ,decret , darrera decret, l’aplicació de la LEC. Pel que fa el decret de direcció: la línia que el Departament d’Educació aplica , és la privatització. Externalitzar la gestió dels centres públics, tal i com ja s’està fent a Sanitat.

•    Contra les retallades: ( de plantilles) que perjudica i perjudicarà als centres, segons el context on estiguin ubicats( no tindran els mateixos recursos, per ex. una escola de primària del Raval, o del barri de la Mina, que altres de S.Cugat ). Tant de professorat com de recursos.(Tant sols és un exemple)

•    Contra la consellera: Irene Rigau, per la seva intransigència i no voler dialogar, o sigui escoltar, els sindicats representants del professorat.

•    Contra la Senyora Consellera perquè ha utilitzat la situació actual del país, i escudada amb el tema de la llengua, la nostra – el català- , amaga i despista els veritables problemes que tenim i les nostres reivindicacions.

•    Contra la LOMCE: perquè pensem que la seva aplicació seria un retorcés  a tot el que l’Educació pública ha representat arreu. Tant a Catalunya com a altres comunitats. Entre altres: ens obligarà a posar en pràctica uns 50% dels continguts que vindran determinats pel que ha decidit el partit del PP, que és qui s’ha autoatorgat  el dret a prendre unes decisions basades en una ideologia molt clara. Privatitzar tant com sigui possible, l’educació pública.

•    La LOMCE: representa tornar a posar la religió catòlica, per suposat, com a matèria avaluable. En contra de l’educació pública – laica – coeducadora-

•    Representa un retrocés, pel que fa la Coeducació. Continuaubvencionant escoles privades, religioses, segregades per sexe…

Per tots aquests motius ens continuarem rebel•lant i protestant moltes de nosaltres, professionals de l’escola pública i per una defensa de l’educació pública. La de totes i tots, en igualtat d’oportunitats.

Prou fal•làcies i mentides.

Dimissió Rigau!

Dimissió Wert!

(secció web sòcies escriuen/ recomanen)

Log in with your credentials

Forgot your details?