04/05:: “Executada. Presentació del llibre sobre Carme Claramunt

ccLes Republicanes Feministes de Ca la Dona us convidem i esperem trobar-nos dimecres vinent a la seu del Memorial Democràtic per conèixer la història de Carme Claramunt, una de les 11 dones afusellades al Camp de la Bota.

Dimecres 4 de maig. “Executada”. Presentació del llibre sobre Carme Claramunt

Dimecres, 4 de maig, a les 19 h
Memorial Democràtic
Peu de la Creu, 4
Barcelona

Estimada tieta, ha venido el juez y ha decretado la pena de muerte y me ha dicho que así lo había decretado el Generalísimo y esta mañana a las cinco me van a fusilar, tú ya sabes que matan a un inocente…”.

Així comença la carta que Carme Claramunt Barot escrivia a la seva tieta Angelina moments abans de ser executada al Camp de la Bota la matinada del 23 d’abril de 1939. L’escriptor Emili Ferrando ha investigat la seva figura i explicarà al Memorial Democràtic qui va ser, per què la van executar i com va ser el seu judici. L’acompanyaran el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas, i la historiadora Mercè Vilanova.

Aquesta presentació vol ser també un acte d’homenatge a Carme Claramunt i, amb ella, a totes les dones que, tot i haver passat de puntetes per la història “oficial”, han estat els fonaments de la nostra societat.

Organitza: Memorial Democràtic

Log in with your credentials

Forgot your details?