30/04 i 2/05:: Justícia per Berta

TOTES SOM BERTA CACERES.

DES DE CA LA DONA DONEM SUPORT A AQUESTS ACTES QUE HA ORGANITZAT LA PLATAFORMA BERTA VIVE A BARCELONA

I US CONVIDEM A SECUNDAR-LOS I COMPROMETRE’NS PELS DRETS HUMANS, PER ELS DEFENSORES DE LA VIDA I DEL PLANETA. PER QUÈ LA SEVA MORT NO QUEDI IMPUNE

La matinada del 3 de març, Berta Cáceres va ser assassinada a la seva casa a Hondures. Berta era una figura clau del moviment hondureny en defensa dels béns naturals.

Com a defensora dels drets humans, el 2015 va guanyar el prestigiós Premi Goldman per al medi ambient per la seva lluita contra el projecte hidroelèctric Agua Zarca al Riu Gualcarque, un riu sagrat per al poble lenca. Per entendre millor la seva figura no et perdis aquest nou vídeo que acaben de publicar dues organitzacions amigues, la Iniciativa Mesoamericana de Defensores dels Drets Humans i Front Line Defenders.

A dos mesos del seu assassinat una delegació de cinc activistes està de gira per cinc països europeus amb l’objectiu de dialogar amb responsables polítics i organitzacions de la societat civil, unir-se a protestes nacionals contra les institucions que financen el projecte Agua Zarca i denunciar davant els mitjans de comunicació i el públic europeu les violacions dels drets humans i les altes taxes d’impunitat que reinen a Hondures.

Aquestes cinc persones pertanyen al Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH). El COPINH és una organització dedicada a la protecció del medi ambient i de la cultura lenca, cofundada el 1993 per Berta Cáceres. Aboga pels drets dels pobles indígenes i la defensa dels recursos naturals i s’oposa a polítiques neoliberals que recolonitzen els seus territoris, havent-se convertit en una força clau en la lluita pels drets humans a Hondures.

Visita de la filla de Berta Cáceres a l’Estat espanyol

Berta Zúñiga Cáceres, filla de Berta Cáceres i integrant del COPINH forma part d’aquesta delegació. Ella, juntament amb Rosalina Domínguez, del Consell Indígena Río Blanco, són les que visitaran l’Estat espanyol per denunciar els fets i exigir justícia. A continuació compartim les activitats en què participaran a Barcelona, fruit d’un esforç conjunt per part d’associacions, sindicats i organitzacions de la societat civil de tot l’Estat.

[Concert homenatge]

BERTA CÁCERES – VIVE!

DISSABTE, 30 d’ABRIL 2016 – 14h a 21h

Lloc: Marquesina de Via Julia

Amb la participació de:

· Bertha Zúñiga Cáceres, filla de Berta Cáceres, i membre del COPINH

· Rosalina Domínguez, Consejo Indígena Río Blanco

[Xerrada-Debat]

LLUITES I RESISTÈNCIES A HONDURES

DILLUNS 2 de MAIG 2016 – 19.30h

Lloc: EL BORN CENTRE CULTURAL

Plaça comercial, 12. Barcelona

Amb la participació de:

· Bertha Zúñiga Cáceres, filla de Berta Cáceres, i membre del COPINH

· Rosalina Domínguez, Consejo Indígena Río Blanco

Log in with your credentials

Forgot your details?