13/03:: Concentració Exigim justicia per a les nenes de Guatemala

Guate_cat

DILLUNS 13 DE MARÇ A LES 19H A LA PL. SANT JAUME

EXIGIM JUSTÍCIA PER A LES NENES DE GUATEMALA

El dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, mentre milions de dones estaven als carrers de tot el món manifestant-se pels seus drets, però molt especialment denunciant les violències que s’exerceixen sistemàticament sobre les dones i les nenes, pel simple fet de ser dones, a Guatemala, un grup de nenes estaven morint cremades al “Hogar Seguro Madre de Dios de la Asunción”, ubicat al municipi de San José de Pinula, al departament de Guatemala. Fins al moment ja van més de 30 nenes mortes i altres tantes hospitalitzades en situació molt greu.

La mort d’aquestes nenes esdevé en un lloc destinat a albergar a la “infantesa i adolescència de 0 a 18 anys víctimes de violència física, psicològica i sexual, discapacitat lleu, abandonament, infantesa en situació de carrer, problemàtica addictiva, víctimes de tracta i explotació sexual, comercial, laboral, econòmica i adopcions irregulars”, segons la Secretaria de Benestar Social. És a dir, que aquesta classe de llars van ser pensats per cobrir i reparar danys d’infantesa i adolescència en situació de risc sota la tutela de l’Estat.

DENUNCIEM PROFUNDAMENT els fets esdevinguts. Ens preocupa que tot i les múltiples denúncies i informes realitzats sobre les condicions del “Hogar Seguro Madre de Dios de la Asunción”, les autoritats no hagin actuat a temps per solucionar la problemàtica i garantir la integritat d’aquestes nenes i joves.

Aquests fets són producte de la negligència governamental i tenen responsabilitats administratives i penals contra els responsables.

EXIGIM:

-Que S’investiguin els fets esdevinguts al “Hogar Seguro Madre de Dios de la Asunción”, i les responsabilitats de tot el personal de la Llar, així com de les institucions públiques que conformen el Sistema de Protecció Integral de la Infància.

-Que l’estat de Guatemala assumeixi la seva responsabilitat i faciliti els processos d’investigació lliurant tota la informació a les autoritats corresponents.

Les organitzacions sotasignants manifestem nostra solidaritat i el nostre condol a les famílies de les nenes assassinades i de les hospitalitzades, així com el nostre suport a les denúncies dels moviments de dones i de DDHH de Guatemala, i ens sumem a les accions de repulsa que puguin organitzar-se en els diferents territoris.

PER SIGNAR EL COMUNICAT CLICKEU SOBRE EL SEGÜENT ENLLAÇ:

Comunicat “Exigim justícia immediata per les nenes de Guatemala”

OMPLIR FORMULARI

Veure Comunicat de les organitzacions de dones i DDHH de Guatemala

Log in with your credentials

Forgot your details?