16/10 – Docufórum Llavors de Llibertat. Projecció, debat i berenar sense transgènics

1610caladona19hEsteu totes convidades a debatre plegades al voltant d’alternatives i resistències a la crisi alimentària actual. Dimecres 16 d’octubre – 19h a Ca la Dona – Dia internacional de l’alimentació.

Els 10.000 anys d’experiència humana en alimentar-nos és una experiència de les dones. Si no canviem la nostra manera de pensar en les nostres accions quotidianes, sostenim el sistema” . Vandana Shiva

Per acabar la quinzena per la llibertat de les llavors i aliments, a Ca la Dona projectarem el documental Llavors de Llibertat (30 minuts, en castellà).

La projecció ens servirà per tenir una visió del que està passant amb el sistema alimentari actual i donar pas al debat. Hi ha alternatives al sistema alimentari actual? Quines resistències podem posar en pràctica? Ja n’estem practicant? Què passa amb els transgènics? Podem reconèixer a l’hora de fer la compra aquells productes que no hem de consumir i els que sí? I tot el que surti…

Les dones del projecte de l’hort de Ca la Dona, oferiran un berenar de veritat, sense transgènics, i amb la Mistela de les pageses d’El Rave Negre.

Simbòlicament rebutjarem el premi mundial a l’alimentació que The World Food Prize Foundation ha concedit a Monsanto, gegant de l’agroindustria. pesticides, transgènics, biotecnologia, acaparació de terres, patents de llavors, destrucció de la biodiversitat, etc.

Llavors de Llibertat és un documental que en poc més de 30 minuts posa de relleu com el control de la llavor s’utilitza per monopolitzar el sistema alimentari mundial. Mostra com el sistema agrícola industrial, i les llavors genèticament modificades (GM) en particular, ha impactat en l’enorme biodiversitat agrícola desenvolupada per agricultores i agricultors de tot el món, des del començament de l’agricultura. El control de les llavors és la clau per fer-se amb el control del sistema alimentari mundial i assegurar-se grans guanys econòmics.

Documentals així mostren com són d’importants els projectes de recuperació de llavors tradicionals a tot el món. Nosaltres, des de ciutat, també tenim responsabilitat, com a consumidores però també com a aficionades a fer creixer un hort urbà (i possibles compradores de llavors), en la defensa de les llavors tradicionals, donant suport als projectes propers que recuperen llavors de producció ecològica i de varietats locals com és el cas de Les Refrades o El rave negre o Esporus,rebutjant les polítiques que pretenen prohibir la venda i reproducció de llavors autóctones i tradicionals i/o permetre patents sobre llavors, aprenent a conservar les llavors, anar a mercats d’intercanvi de llavors….

La pel · lícula compta amb referents mundials i activistes Dr Vandana Shiva de Navdanya, Henk Hobbelink de GRAIN, Zac Goldsmith MP (UK partit conservador), pagès canadenc Percy Schmeiser, Kumi Naidoo de Greenpeace International, Gathuru Mburu d’Àfrica Xarxa de Biodiversitat, Liz Hosken de la Fundació Gaia i Caroline Lucas MP (UK Partit Verd).

Documental coproduït per la Fundació Gaia i la Xarxa de Biodiversitat d’Àfrica, en col·laboració amb MELCA Etiòpia (Movement for Ecological Learning and Community Action), Internacional Navdanya (India) i GRAIN (Barcelona,Es). http://www.seedsoffreedom.info/watch-the-film/watch-the-film-spanish/ El documental està disponible online, en 5 idiomes: Disponible en 5 idiomes.

Més info documental: http://femhortcaladona.wordpress.com/2013/08/11/docu-semillas-de-libertad-seeds-of-freedom/

16/10 Dia Mundial alimentació se celebra des de l’any 1979  a més de 150 països. El tema central d’ aquest any és “Sistemas alimentarios sostenibles para la seguridad alimentaria y la nutrición”. Veure info a la web de la FAO, Nacions Unides.horteres i herbes de ca la dona - vine a la mani amb nosaltres i dimecres al docufòrum!#CRISI ALIMENTÀRIA MUNDIAL #ALTERNATIVES #RESISTÈNCIESvandanashiva_1610caladona

Log in with your credentials

Forgot your details?