22/05:: Acte Commemoració 40è Aniversari Bar LaSal

Celebració d’una fita en la història de les dones a Ciutat Vella

El 5 de juliol de 1977 es va inaugurar al Barri Xino de Barcelona –ara Raval– al carrer de la Riereta 8, el Bar-Biblioteca Feminista laSal, com un espai obert al barri i punt de trobada per a les dones feministes de la ciutat i del país. Una iniciativa pionera que va tenir molt bona acollida i que moltes dones recorden com aquell espai on per fi van poder ser elles mateixes i trobar altres companyes amb qui compartir vivències, reflexions, propostes i accions que els van canviar la vida. Una d’aquestes iniciatives va ser l’edició de la primera Agenda de la Dona, el 1978, a la qual seguiria ben aviat la creació de laSal, edicions de les dones, amb seu al número 13 del mateix carrer.

La Taula de Memòria Històrica i Democràtica de Ciutat Vella, nascuda amb la voluntat de recuperar, preservar, commemorar, difondre i dignificar la memòria del barri en l’espai públic, ha volgut celebrar aquest quarantè aniversari amb una trobada al mateix local de Riereta 8, el proper dilluns 22 de maig a les 19.00 hores.

Començarem l’acte amb la projecció del documental I moltes altres dones, basat en aquesta experiència. Serà una ocasió per compartir vivències i records amb algunes de les dones que van promoure el Bar-Biblioteca Feminista i les edicions de les dones laSal, i moltes altres que en un moment o altre hi vàreu col·laborar o vàreu participar en alguna trobada, seminari, conferència, recital, presentació de llibres, o el vàreu visitar per compartir confidències al voltant d’un té o d’una canya… Totes hi estem convidades.

Bar Guixot (c/Riereta, 8)

C_5mMhKWsAEoMz7

Log in with your credentials

Forgot your details?