Adhesions :: Vallès per l’avortament – No ens aturaran!

Suports i adhesions! a vallesperavortament@gmail.com

Arran de les denúncies presentades pels Mossos d’Esquadra, quatre sabadellenques han rebut citacions per un judici de faltes que es celebrarà el proper 4 de juny. Les joves estàn acusades, entre d’altres, d’organitzar i coordinar la manifestació que es va fer el 8 de febrer a Sabadell convocada per la plataforma Vallès per un Avortament Lliure i gratuït.

El passat 8 de febrer milers de persones es van mobilitzar a la ciutat de Sabadell en defensa d’un avortament lliure i gratuït i els drets de les dones enfront l’atac que suposa la nova llei de l’avortament proposada pel Govern Espanyol. Aquesta convocatòria es feia des de desenes de col·lectius feministes d’arreu de la comarca (Kol·lectiu de dones de Barberà, Hora Bruixa, Biterna, Dones de Rubí, Justa Revolta i Casal de la Dona de Terrassa), entre d’altres col·lectius com el Moviment Popular de Sabadell, Arran, l’Assemblea de Joves de Santa Perpètua, la PAHC, els sindicats COS, CGT i CNT, i partits polítics com les Candidatures Alternatives del Vallès, les Candidatures d’Unitat Popular d’arreu de la comarca, el PCPC. També convocaven la Plataforma pel Dret al Propi Cos i la Plataforma pel Dret a l’Avortament de Terrassa (que inclou, entre d’altres associacions, els partits ERC, EUiA, Iniciativa per Catalunya-Verds i PSC de Terrassa).

Malgrat l’èxit de la mobilització i que aquesta va transcórrer amb tota normalitat, en finalitzar aquesta, desenes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra van identificar a una trentena de participants a la manifestació actuant amb violència i intimidació (per més informació sobre aquests fets, us adjuntem al final del text el comunicat en el que s’expliquen aquests fets). Arran d’aquest fets, des de la Plataforma Vallès per un Avortament Lliure i gratuït es van demanar explicacions per l’actuació dels Mossos d’Esquadra que mai han estat donades. El cas però, no ha acabat aquí, i aprofitant aquestes identificacions el Mossos d’Esquadra duran a judici, el proper 4 de juny, a quatre de les manifestants. Les encausades estan acusades per diverses faltes de desobediència i deslluïment i dues denúncies per manifestació no comunicada correctament.

De nou doncs, els Mossos d’Esquadra actuen més enllà de la llei per reprimir qualsevol tipus de protesta social; retenint durant una hora a 20 de les manifestants que van participar de la mobilització, denunciant-ne a dues com a organitzadores d’una manifestació, delicte que no existeix dins el codi penal, i aprofitant la qualificació d’agents de la llei per denunciar-ne a una altra per desobediència després de restar retinguda de forma il·legal durant una hora pels propis Mossos d’Esquadra.

Per tots aquests fets demanem a l’Ajuntament de Sabadell un posicionament inequívoc en defensa dels drets de les dones i en defensa del dret de protesta de la població sabadellenca i de la comarca ,i per tant ,una condemna de l’actuació dels Mossos d’Esquadra i un suport a les persones represaliades. Alhora, exigim que iniciïn els mecanismes necessaris perquè aquestes actuacions dels Mossos d’Esquadra no es torni a repetir.

Per altra banda, emplacem a tota la població del Vallès a seguir-se mobilitzant per un avortament lliure i gratuït alhora que a les mobilitzacions de suport que es facin cap a aquestes quatre persones, com la concentració que es farà davant de jutjats de Sabadell el 4 de juny, durant el judici.

Avortament lliure i gratuït!

Absolució encausades!

Plataforma Vallès Per un Avortament Lliure i Gratuït i Alerta Solidària

6 de maig de 2014

Col·lectius adherits a aquest manifest:

Justa Revolta / Hora Bruixa / Arran Sabadell / Casal Independentista Can Capablanca / COS Vallès / Esquerra Alternativa per Barberà / Kdb Kol·lectiu de dones de Barberà / Ateneu de Barberà / Endavant Osan /  / PAHC Sabadell / Assemblea de Joves de Santa Perpètua de Mogoda / Arran Sant Cugat / Gatamaula / La Ruda / CUP Santa  / Perpètua de Mogoda / Candidatures Alternatives del Vallès / Mala Herba de Cerdanyola / 15M Santa Perpètua / Casal de Joves Obriu Pas – Barberà del Vallès / Bruixetes Eixample  / Bruixes de Ripollet / Cop-Compromís per Ripollet / Alternativa d’Esquerres per Badia / Ca la Dona / Campanya pel Dret a l’avortament lliure i gratuït / …

Per adherir-vos al manifest envieu un correu electrònic

a: vallesperavortament@gmail.com

Log in with your credentials

Forgot your details?