Catàlegs sexistes a el Corte Inglés- nota de premsa i bústia participativa de Dones Juristes

CATÀLEGS SEXISTES A EL CORTE INGLÉS

20 de desembre 2016.-  Un any més el Corte Inglés promou models sexistes en el seu conegut catàleg de joguines de Nadal: princeses per a elles, super herois per a ells, cotxes per nens i només un de rosa per les nenes que vulguin conduir.image001

Podeu veure el catàleg complet aquí:  catàleg

El sexisme és un producte cultural i educatiu; els rols s’aprenen des de la infància i la publicitat és fonamental per la creació i transmissió d’aquests rols; la publicitat crea, potencia i perpetua etiquetes i discriminacions sexistes.

El missatge publicitari no és neutre, no es limita a projectar i a condicionar les decisions de consum sinó que educa la nostra mirada, crea i conforma imaginaris, actituds, valors i conductes i ens posa en contacte amb un estil de vida atractiu, sense el qual no aconseguirem ser feliços.

image002Dones Juristes vol combatre la pervivència d’estereotips i models sexistes i discriminatoris a la publicitat. Sabem que és un repte complex però essencial per tal eliminar els obstacles que impedeixen abastar una societat lliure de violències i d’estereotips de gènere.

Per aquest motiu hem obert una bústia participativa www.rolssexistesnogracies.cat, amb informació legal i  publicació de tota la normativa internacional, estatal i catalana sobre publicitat sexista, pàgina que està oberta a les queixes sobre continguts publicitaris sexistes o que incloguin imatges estereotipades de les dones

Promovem també una campanya per aquests Nadals #NoRegalisSexisme amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància de deixar de comprar aquells productes o serveis que segueixen fomentant estereotips de gènere i inciten les violències masclistes.

Actualitzem un llistat d’empreses i marques que fan ús de publicitat sexista i discriminatòria, que viralitzem a través de les xarxes i canals socials, promovent la pressió social i el boicot a les esmentades empreses.

Empreses com Nescafé Dolce Gusto, Dolce Gabbana, Ikea i Vileda entre d’altres, formen ja part d’aquest llistat.

CONTACTE: DONES JURISTES

De 9h a 13h 93.322.06.17 / 640.78.74.89

info@donesjuristes.cat

www.donesjuristes.cat / www.rolssexistesnogracies.cat

Log in with your credentials

Forgot your details?