El Centre Doc visita l’expo “El Cos Vestit, siluetes i moda 1550-2015”

Al Centre de documentació comencem a catalogar samarretes i necessitàvem consells de conservació. És per això que vam anar a veure l’expo “El Cos Vestit, siluetes i moda 1550-2015” presentada al Museu del Disseny (https://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca/exposicio/el-cos-vestit-siluetes-i-moda-1550-2015). 

Ens va guiar la Silvia Ventosa, curadora de l’exposició i conservadora de tèxtil i moda, que ens va fer reflexionar sobre el fet que la nostra indumentària és el primer espai que habitem, i que ni tan sols aquest ens fa sentir còmodes: al llarg dels segles, s’ha buscat modificar i uniformitzar el cos de les dones, sotmetent-li a diversos processos d’ampliació (polissons), reducció (cotilles), allargament (talons),  perfilament (mitges) i destapament (parts del cos).

A la biblioteca tenim el catalèg de l’expo (i la tesi de la Sílvia, Modelar el cos. Treball i vida de les cotillaires de Barcelona) si voleu profunditzar aquesta mirada sobre el cos i el caràcter polític que pot prendre el vestir-se.

Recomanem aquest llibres que trobareu també a la biblioteca:

Coco Chanel de Axel Madsen (trad. Roser Berdagué), biografia de la dissenyadora emblemàtica de l’alliberament del cos de la dona

Les Garçonnes de Christine Bard, un petit llibre en francès sobre la moda i les fantasies de les “Années folles”, amb moltes fotos.

La Mujer en el siglo XX, de Kate Mulvey & Melissa Richards, un llibre fotogràfic molt interessant sobre la moda de 1890 fins a 1990.

Però també tenim escrits més teòrics, com:
Sobre diosas, amazonas y vestales (capitòl “Semiótica del cuerpo”) de Victoria Sendón de León i Pornografía y vestidos de novia de Gemma Lienas.

A la biblioteca estem a la vostra disposició per a consells i recomanacions!Log in with your credentials

Forgot your details?