Grups i col·lectives contra el masclisme en els espais alliberats

A causa dels esdeveniments que s’estan produint en els CSO des de fa un cert temps, ens veiem obligadxs, pels nostres principis, a redactar aquest text informatiu. Estem ja cansadxs de condescendència sexista, complicitat i discursos heteropatriarcals. Creiem que els feminismes són un pilar fonamental sobre el qual basar allò que és comú, allò  que és polític i allò  que és quotidià en els centres socials, i que el masclisme és més que l’ego d’un grup de gent que es nega a reconèixer-ne les dinàmiques i els  discursos ‘machirulos’, sinó que és un sistema estructural que cal qüestionar, analitzar i  dinamitar dia rere dia.  Aquests fets no fan més que confondre a la gent i li fa un flac favor al món del punk, del hardcore i a la música vinculada als moviments socials. Parlem clar: Creiem que els CSAs, assemblees, col·lectives, grups i companyxs han d’adoptar una posició pel que fa a la violència de gènere duta a terme des de mil fronts possibles, i això passa també per denunciar, socialitzar per al coneixement general i escarni públic a grups anarkopunkarras com ara Penetrazión Sorpressa.

Dades objectives:

-Es denuncia Penetrazión Sospressa perquè se’ls considera un grup masclista i s’intenta boicotejar els seus concert. Lluny de ser autocrítics, acotar el cap, reconèixer la reproducció de violències contra les dones que les seves lletres buides de contingut manifesten, lluny d’això, s’auto enalteixen, busquen suports i ridiculitzen,  neguen legitimat i insulten el moviment feminista; i les companyes que gosen donar la cara són acusades  de ‘hembristas’ i ‘feminazis’.  –Quina por-.

-Penetrazion Sorpressa es declara obertament anti-masclista malgrat que el nom del seu grup fa al·lusió directament a una violació, i anti-sexista, tot i que tingui cançons amb títols com “La puta de tu hermana” o “Zorra cadàver”, i fan cap a diverses assemblees, molt cabrejats tots i molt gallets, per tal d’explicar les lletres. En aquestes assemblees tornen a oblidar l’autocrítica i no en surten molt ben parats havent d’explicar la seva preciosa lírica:

“Una vieja prostituta fue arrojada a la cuneta […] ¡Zorra cadàver! Al instante mi polla de su boca saqué, y de un golpe seco la aparté. […] Al poco tiempo, volví a enterrarla, así nunca más podría mamarla”

Presenten també un comunicat on deixen clar que són un grup irònic. O sigui que això de les putes,  de les meuques , de les violacions i del menja’m la polla és una BROMETA.

-Amb aquesta falta de visió feminista i aquesta barra ‘machirula’ que no demana disculpes, ni es retracta ni es bat en retirada, s’ignoren els intents de reconciliació i es continua amb la propaganda ‘machirula’ per les xarxes socials i en espais afins acusant a les companyes que els denuncien i els boicotegen, d’exagerades, d’histèriques i de boges.

Qui ho vulgui entendre que ho entengui. Que cadascunx tregui les seves pròpies conclusions. Nosaltres entenem la música com una manera d’expressar-nos. Per això mateix, com que sabem que és un producte cultural que genera realitats, opinions i imaginaris, perquè estem cansades del bonisme i de la reproducció de dinàmiques, de demagògia, d’actituds i comportaments sexistes, binaris i homotransqueerfòbics, misògins i putifòbics en espais de seguretat i com que entenem que certes lletres poden agradar més o menys en els diversos contextos polítics on ens movem, creiem que les agressions verbals masclistes bramades per Penetrazión Sorpressa i d’altres grups semblants són raó suficient per a realitzar una persecució d’aquesta magnitud. Ja ho sabem: Cap agressió sense resposta.

Dir coses com “a qui no li agradi que no assisteixi al concert”, ve a ser com si no t’agrada que peguin a una dona al carrer, canvia de ruta. És fer servir el masclisme més vil, ja que les companyes feministes armen, nodreixen, cuiden, protegeixen dia rere dia espais de seguretat per a elles i per a totxs, lluny d’asimetries , binarismes i violències masclistes que no hem-devem-podem-estem disposades a tolerar.

Dir que “el feminisme és la lluita del dia rere dia per a la igualtat d’homes i dones” és  ser un passat de moda, i no tenir ni idea dels feminismes que es mouen, remouen, commouen, treballen i practiquen en el context actual dels moviments socials anarquistes i/o radicals. El que creiem és que els feminismes són la lluita de cada dia per tal de dinamitar l’heteropratiarcat tingui la forma que tingui, donat que les lletres sexistes d’un grup punk que fa com que milita i s’esmuny dins els CSOAs, tot això és part d’una mateixa estructura heterosexista, i permetre aquesta mena d’actuacions i cultura-brossa masclista dins els nostres espais mimats, alliberats, fa un FLAC FAVOR a la consecució d’una societat justa per a totxs  i a la consecució de l’eradicació del sexisme. És una lluita en la qual participem totxs, però que enarborem les dones, les lesbianes, les trans queer i d’altres subjectes, una lluita que ens va costar molt portar fins els Centres Socials Autogestionats, una lluita que es troba desprestigiada pels grups anarcomascles i ‘kostrarrulos’ que disfressen les seves idees, els seus actes i els seus comportaments sota la bandera de la ironia, la broma, el “JO NO SÓC MASCLISTA”; TIOS la lluita dels quals consisteix en silenciar, desacreditar i deslegitimar amb discursos tradicionalment masclistes com per ex. la personalització, la infantilització o la patologització de les feministes que qüestionen els seus privilegis.

LI DIUEN ANARKOPUNK I NO HO ÉS.

PROU CULTURA MASCLISTA EN ELS ESPAIS ALLIBERATS, PROU PATERNALISME, PROU BONISME.

ESTIMA LA MÚSICA, ODIA EL SEXISME EN QUALSEVOL DE LES SEVES FORMES.

Lxs que signem aquí sota estem en contra de qualsevol tipus de MASCLISME i ens neguem a que en cap dels CSOA torni a tocar qualsevol grup de machirulos amb lletres misògines que atempten contra  la integritat de les dones i d’altres subjectes no hegemòniques. Els grups o col·lectives que vulguin afegir-s’hi poden copiar el text i fer pinya contra l’heteronorma:

(Veure comunicat original i recull de signatures aquí)

(Llegir article aparegut a la Directa aquí)

Log in with your credentials

Forgot your details?