I nivell del taller: EL FLAMENC COM A GUIA – inici dijous 4 d’octubre

Degut a l’èxit … es repeteix el I nivell del taller: EL FLAMENC COM A GUIA

El feminisme com a eix transversal de fons, fa d’aquest taller un projecte que pretén combinar: El flamenc, com una eina reivindicadora posada a l’abast de totes aquelles dones que vulguin gaudir d’un temps i espai plural, per expressar-se amb el seu cos.
Les dones, enteses des de la diversitat, són portadores d’una gran força, sensualitats, emocions, caràcters… que poden esdevenir transformadors.

Es tracta d’un taller on el flamenc es posa a l’abast de les dones, perquè puguem fer-lo servir com a eina d’exploració de nosaltres mateixes. Ho farem a través de les dimensions flamenques femenines, on conflueixen les dones i el flamenc, en el sentit més ampli, mitjançant exercicis molts bàsics i senzills de la dansa flamenca. Algunes d’aquestes dimensions flamenques femenines són: la força, la sensualitat, el dolor, la celebració…

Cada sessió es desenvoluparà a través de l’aprenentatge d’unes eines flamenques bàsiques i senzilles, perquè cada dona pugui servir-se d’elles i al mateix temps fer-les seves. És molt important tenir en compte que no és un objectiu del taller adquirir coneixements tècnics de la dansa flamenca, sinó ser capaces de gaudir d’un temps i d’un espai, on les protagonistes serem nosaltres i els nostres cossos.

Entre els objectius principals, però en cap cas els únics, destaquem: Deixar-se portar, Connectar amb el cos, Trobar-se o perdre’s, La nostra sensualitat com a font d’autogaudiment, Arrelar-se, Unificar forces femenines, Trencar amb allò que ens oprimeix, Trobar la complicitat i solidaritat femenines, Escoltar-se, sentir-se.

Cada sessió finalitzarà amb una breu posada en comú, en la que cada dona pot compartir, si ho desitja, allò que ha experimentat. Aquesta posada en comú permetrà que el taller pugui ser redefinit i resignificat constantment per les pròpies dones que hi vinguin.

DADES PRÀCTIQUES:
Data d’inici: dijous 4 d’octubre.
Data de finalització: dijous 8 de novembre.
Atenció! Com que el dia 1 de novembre és festa, el primer dia del taller es decidirà com recuperar aquesta classe.
Durada: 6 sessions, d’una hora i mitja cadascuna (sempre amb la possibilitat d’allargar una miqueta).
Horari: 19:30 a 21:00.
Preu: 40€ + 15€ de matrícula per les no sòcies.
S’ha de dur roba amb la qual cadascuna es senti flamenca i sabates que facin soroll, però que siguin còmodes.

IMPARTEIX EL CURS: Chari Portero: ballarina professional, educadora i antropòloga

taller flamenc

.

Log in with your credentials

Forgot your details?