La Montse Margalef ens ha deixat. Avui l’acomiadem

Ens ha deixat la nostra amiga i lluitadora pels drets de els dones Montse Margalef. Les dones de la Fita de Cubelles ens envien el seu comiat. Mai t’oblidarem Montse estimada.

L’acte de comiat avui a Cubelles12003247_949308071793201_5798072631117715484_n

Tanatori: Cubelles i Cunit . Sala:01 , 22-09-2015 00:00

Cerimònia d’oratoria el 22-09-2015 17:00 a ORATORI DEL TANATORI DE CUBELLES

A Montse Margalef LListar

Montse, la teva absència i el teu adéu ja per sempre ens omple a moltes de nosaltres d´un buit molt gran. Eres un exemple com moltes de les dones de la teva generació. Grans lluitadores, feministes i disposades a tornar al carrer a defensar el que calgui Si no fos que les forces ja no us acompanyen o ja formeu part del record, no de l’oblit. Un viatge dolç i des d’on siguis, fes pinya amb les que han marxat abans que tu aconseguint una bufada entre totes ben forta que encoratgi les generacions joves a seguir lluitant per aconseguir un món just.

____________________________________________________________________

La presentació del llibre 20 anys de Feminisme es va fer a quatre veus: Manola Rodríguez, Montse Margalef, Mireia Bofill i Núria Casals…

El fragment de la Montse Margalef a les pàgines 13-14 diu:

De ben cert, per a mi va ser fascinant veure reunides al Paranimf de la Universitat de Barcelona tantíssimes dones de totes les edats, de mons i lluites molt diferents, juntes per debatre, després de 37 anys de silenci, les discriminacions que com a dones patíem i que ens convertien, segons les lleis, en ciutadanes de segona categoria.

Jo em trobava a la Universitat per lluitar, com a dona separada, mare de família i treballadora, per una llei de divorci de comú acord, sense culpables ni ensurts per part de l’església , per la pàtria potestat compartida i per la despenalització de l’adulteri, però solidària alhora amb totes les reivindicacions feministes, que eren i són les meves.

Valoro com a molt positiva la gran participació de les dones i la forta sensibilització sobre temes tan diversos com els que hi van sorgir. La valoració unitària sobre els treballs va ser molt difícil, però finalment es portà a terme.

A continuació la lluita al carre , que va ser molt dura: manifestacions, tancades, debats, judicis en defensa del dret al propi cos, lesbianisme, feminisme radical, independents… i després de tants anys i tanta lluita per les nostres reivindicacions -primer a Dones Divorciades, i ara des de fa anys a l’Associació Catalana de la Dona-, encara no les hem assolit totes!

[Fotografia dels anys 80, la Montse Margalef a la pancarta del davant cap a la dreta]

Log in with your credentials

Forgot your details?