L’exposició “L’art és part” es podrà visitar a Ca la Dona a partir del 27 de maig

L’espai expositiu FemArt de Ca la dona inaugura, aquest 27 de maig a les 19h, un nou episodi de l’itinerari del projecte El part, motiu de creació social i artística, que  fa dos anys, va iniciar i promoure “Migjorn, Casa de naixements” en la celebració del seu 20è aniversari. Es tracta d’una  reacció creativa  contra l’imaginari hegemònic, encara tan patriarcal, que ha silencia l’acte concret de parir, invisibilitzant la seva força i la seva dimensió generadora, sobrecarregant-lo  de valors morals i religiosos,  creant estereotips interessats del què i el com ha de ser el part i la dona que pareix i desfigurant  la potència creativa i l’agència activa de les dones, transformades en un instrument passiu de reproducció.

Tanmateix, un nombre cada vegada més gran d’artistes de totes les disciplines, comares, curadores, filòsofes , historiadores i teòriques de l’art…, proposen i generen, de forma oberta i col·laborativa la recreació artística, lúdica i alternativa del part, per tal d’incidir en el urgent i necessari canvi del paradigma patriarcal. La seva confluència i treball creatiu és mostra en exposicions periòdiques i itinerants com aquesta que presentem avui.

L’exposició revisa i reivindica la necessitat de recuperar i actualitzar imatges que mostren i demostren que a vida no depèn dels deus,  sinó  d’aquesta capacitat universal i transversal de les dones de crear vida, com tampoc la creació artística no dependrà ja, mai més , dels “genis”.

La força i sentit de les obres reclama en aquesta exposició un canvi de paradigma , un canvi radical en l’imaginari, un canvi ple de gaudi i de llibertat en la resinificació de tota la perspectiva real i simbòlica relacionada amb el naixement, origen  de tot ser humà, on el part esdevingui, no sols motiu de creació social i artística, sinó l’acte més lliure i radical contra el domini patriarcal.

2 Comments

Comments are closed.

  1. […] Ca La Dona va inaugurar el passat 27 de maig una nova jornada de la mostra periòdica i itinerant ‘El part, motiu de de creació social i artística’, que pot visitar-se gratuïtament fins al 20 de […]

  2. […] per últim, un petit tastet del moment de creació a Ca La Dona i que a partir del 27 de maig la hi pots visitar. Us […]

Log in with your credentials

Forgot your details?