Solidaritat i sororitat feminista. Justícia per Palestina

Aquests dies el conflicte entre Israel i Palestina torna a estar en les agendes dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. Uns mitjans que mostren la cara més impactant del conflicte: els bombardejos israelians, els coets Hassan de Hamàs, els aldarulls i agressions entre manifestants i exèrcit israelià, la repressió israeliana vers manifestants palestins, les detencions de joves i fins i tot adolescents. Unes imatges impactants dels atacs de l’exèrcit israelià contra la població de Gaza, al·legant que aquests són en legítima defensa. Tot un exèrcit dels millors armats del món contra una majoria de població civil.

Però mai ens mostren imatges ni ens parlen de les dones que treballen contra la violència i la militarització d’Israel. Mai de resistència no violenta de la població Palestina…

Els atacs de l’exèrcit israelià estan, com sempre, ben organitzats i estratègicament dissenyats. L’objectiu és destruir les infraestructures essencials per la població civil de Gaza, que els impedeixi portar una vida en condicions dignes.

A la resolució  del conflicte entre Israel i Palestina  li ha mancat històricament i continua mancant-li un veritable compromís polític a nivell internacional. El silenci i la manca d’implicació per part de la comunitat internacional i europea, com també dels governs espanyol i català els fa còmplices de la situació de violència d’aquests dies  que, com diem, no es nova.

Darrera l’escenari del conflicte hi ha un projecte del moviment sionista, que té com un dels objectius finals esborrar la població Palestina. Expulsar-la del seu territori. Un territori cada vegada més emmurallat i més ocupat. L’objectiu d’Israel és esborrar simbòlicament i físicament al poble Palestí: destrucció dels pobles de la Palestina històrica, destrucció dels cultius i paisatges autòctons, destrucció de cases a Jerusalem Est i als territoris ocupats, destrucció d’infraestructures, de la cultura, etc, amb  la finalitat d’eliminar la memòria d’un poble tot negant la seva existència.

L’estat d’Israel, continua actuant amb total prepotència i impunitat. Un estat repressor i opressor que no respecta cap resolució de l’ONU, ni respecta els drets fonamentals de les persones; que persegueix, reprimeix i empresona de manera arbitrària qualsevol forma de desobediència i de suport solidari amb el poble palestí.

Dones x Dones i Ca la Dona seguim al costat de les dones palestines i de tot el poble palestí.

  • Exigim l’aturada immediata dels bombardejos contra Gaza i la seva població.
  • Exigim la fi del bloqueig i l’opressió econòmica i militar contra Gaza i contra Cisjordània.
  • Exigim la fi de l’ocupació de la terra palestina per part d’Israel.
  • Exigim el desmantellament dels assentaments dels colons israelians en terra palestina.
  • Denunciem la complicitat dels governs espanyol i català i de la Comunitat internacional per la seva complicitat amb Israel.
  • Denunciem la manca de veritables esforços i d’intenció política per resoldre el conflicte.

Solidaritat amb la companya espanyola Juana Ruíz empresonada des de fa dies de manera arbitrària.

Solidaritat amb totes les dones que defensen de manera no violenta els drets a ser lliures en territoris lliures.

Solidaritat amb tots els pobles que defensen la seva llibertat i els drets de totes les persones.

Boicot a Israel.

                                     VISCA PALESTINA LLIURE !!

Ca la Dona logo200

Log in with your credentials

Forgot your details?